reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Dziewczyny ze starań 2022 - bez tabu

pamiętam jak byłam nastolatką i bardzo nie lubiłam wkładek a wszystkie koleżanki używały i się czułam jak syfiara xD
ja tak samo śpię bez gaci, noszę tylko bawełniane, a wkładki ewentualnie na koniec okresu. Bardzo rzadko mam jakieś infekcje intymne, najczęsciej jak jestem chora lub osłabiona.
Ja nawet teraz jak Wam to pisałam, pomyślałam, że pewnie pomyślcie ale syfiara 😂😂

reklama
Taaak, pierwsze miesiące są dziwne. Ja w marcu jak dostałam okres pod koniec miesiąca to mowie sobie ale jak to? A później sobie myślę weź głupia sie ogarnij, to ze pierwszy raz spałaś w dniach płodnych bez zabezpieczenia nie gwarantuje Ci ciąży. Kolejny mc to samo, okres sie spóźnił dwa dni, mowie oooo zrobię test, biały. Myślę sobie ale jak to?

Teraz test zrobiłam i już nie zapytam się „ale jak to” 😂 Wczoraj trafiłam na bloga mamyginekolog. W sumie nie wiem za bardzo kto to, przyjaciółka mi kiedyś o niej opowiadała. Przeczytałam, że najzdrowiej dla plemników jest sypiać ze sobą co 2/3 dni. I tak sobie policzyłam że my w okresie dni płodnych sypiamy często a przed to raz w tygodniu. Muszę nad tym popracować bo zamiast się skupić na przyjemnościach w innym czasie niż dni płodne to ja tylko wtedy się nastrajam 😂
tak, mówią, ze najlepiej co 2 dni przez cały cykl, żeby począć. A dla mnie to i tak bullshit xD są ludzie którzy tak zajdą, a są tacy co zajdą od 1 strzału, więc my się nie spinamy w ogóle z tym.
Jest tu jedna dziewczyna na forum, która była z nami na kreskach w zeszłym roku chyba, starała się jakoś blisko rok. Przyszedł miesiąc, że przechodzili z facetem kowid i nie chcieli się starać w tym miesiącu, więc omijali współżycie w dni płodne. No cóż, teraz dziewczyna buja dziecko z tego cyklu xD

No, w końcu nadrobiłam!
Ja dzisiaj robię za sekretarkę. Nie zrobiłam prezesowi śniadania, jak to zwykle stara sekretarka robi, więc zrobił se sam i jeszcze mi zrobił! 😂 (no i kto tu jest prawdziwym prezesem😎)
Dziś się wyspalam, mam energię na wszystko. Mam trochę rzeczy do zrobienia w pracy, ale spokojnie, nie trzęśmy się. Do 15 mam czas xD
esu to ja niewyspana. Ale dziś planuje siedzieć na udemach i masterować mojego excela pod nową robotę :D
wczoraj miałam ostatnie spotkanie z szefową i powiedziałam jej, że i tak nic nie robię i powiedziała, że spoko. xD

Cześć, dobrego dnia!
Ja dziś znowu miałam jeden z tych snów, po których jestem rozkojarzona przez cały dzień. Na szczęście w planach miałam dziś znacznie mniej pracy, więc daje sobie jeszcze godzinę na rozbudzenie się.
Co dziś macie na obiad? Dziś uzupełnianie lodówki więc potrzebuję spożywczej inspiracji na kolejne dni

Tak i ogólnie cukier, bo cukier rozwija grzyby i bakterie. A mi najbardziej na infekcje pomogło spanie bez majtek (rada mamyginekolog, wiem, że nie każdy ją lubi, ale serio pomogło), i brak jakichkolwiek wkładek w ciągu dnia
Jal mozna spać w majtochach? Jeszcze w piżamie?😱 mi by piczka odpazyla sie 🤣

Mamy sukces stary przekonany i już poinformował że dopiero jak będę miała okres bo on nie będzie w abstynencji żył jak może poszalec🤣🤣
Pytanie za sto% najlepszy czas abstynencji? 3- 4 dni do badań nasienia?

Cześć, dobrego dnia!
Ja dziś znowu miałam jeden z tych snów, po których jestem rozkojarzona przez cały dzień. Na szczęście w planach miałam dziś znacznie mniej pracy, więc daje sobie jeszcze godzinę na rozbudzenie się.
Co dziś macie na obiad? Dziś uzupełnianie lodówki więc potrzebuję spożywczej inspiracji na kolejne dni
czyli śniły Ci się seksy? Mi to się ostatnio strasznie często śnią xD
na obiad stary ma karkówkę, którą sam sobie dumnie upiekł, do tego zrobię ziemniaczki i mizerię, a ja zjem ziemniaki ze zsiadłym mlekiem i jajkiem sadzonym :D

A propos rozmowy dzisiaj xD to ja i mój stary rano

Załączniki

• Screenshot_20220621_103850.jpg
    Screenshot_20220621_103850.jpg
    73,3 KB · Wyświetleń: 91
nie, nie pojechałam w lewo :D
Ale jechali ludzie i zjeżdżali w mój zjazd, ale późno włączali kierunkowskazy, więc bałam się wyjechać. A jak w końcu wyjechałam to dodałam gazu jak miałam a luzie i mi tak zawył xD
Ja sie popłakałam, a Stary siedzi taki wyczilowany, że o co ja się spinam w ogóle :D
Też nie rozumiem skąd ta drama, normalną sprawa :D Ja czasem na światłach zapominam wrzucać, ale nie wyje mi bo odrazu czuję że nie ruszam, a ci z tyłu czaaaasem trąbią. Dziś ktoś na mnie zatrąbił to mu pokazałam faka w tylnej szybie :D
A bierzesz probiotyki?

To ja pójdę krok dalej - w czasie infekcji najlepiej myć sie po prostu letnia woda. Ja to praktykuje do dziś i co któryś raz uzywam żeli - ale to tez uzywam jednego sprawdzonego.

Głównie noszę bieliznę bawełnianą i tak jak pisze Olka spać bez a ja lubię nawet tak łazić po domu latem w sukience :p

A wkładki to w ogóle kontrowersyjny temat bo robią nam więcej szkody niż pożytku - ja w zasadzie przestałam ich używać i ewentualnie na końcówce okresu. Poza tym nie używam wkładek.
Mi moja infekcja zrobiła traumę ja to wiem :D
Ja używam praktycznie cały cykl, bo nie mogę znieść jak mam mokro w gaciach, a takto zmieniam wkladeczke i odrazu lepiej :) A infekcji przy tym nie miałam dobre kilka lat, myślę że z 6-7.
Taaak, pierwsze miesiące są dziwne. Ja w marcu jak dostałam okres pod koniec miesiąca to mowie sobie ale jak to? A później sobie myślę weź głupia sie ogarnij, to ze pierwszy raz spałaś w dniach płodnych bez zabezpieczenia nie gwarantuje Ci ciąży. Kolejny mc to samo, okres sie spóźnił dwa dni, mowie oooo zrobię test, biały. Myślę sobie ale jak to?

Teraz test zrobiłam i już nie zapytam się „ale jak to” 😂 Wczoraj trafiłam na bloga mamyginekolog. W sumie nie wiem za bardzo kto to, przyjaciółka mi kiedyś o niej opowiadała. Przeczytałam, że najzdrowiej dla plemników jest sypiać ze sobą co 2/3 dni. I tak sobie policzyłam że my w okresie dni płodnych sypiamy często a przed to raz w tygodniu. Muszę nad tym popracować bo zamiast się skupić na przyjemnościach w innym czasie niż dni płodne to ja tylko wtedy się nastrajam 😂
Mam tak samo z tym seksem! I postanowiłam teraz dopiero solidnie nad tym popracować, tzn jak zaczęliśmy tylko starania to ja już o tym wiedziałam i to praktykowałam, a później po poronieniu i jakimś czasie przestałam się na tym skupiać, a tylko na dniach płodnych i wiem że to błąd. Ale ja mam tak niskie libido że nie potrafię się zmuszać, a w okresie około owu standardowo mi rośnie ochota, to co ja poradzę... Ale tak, ostatnio były takie drobne nieporozumienia z mężem (nieświadomy brak seksu dzień przed owu) i sama ogarnęłam chyba skąd się to bierze, muszę z nim pogadać i może trochę nasze współżycie się zmieni na częstsze :) Aha, i nawet jak prawie nigdy nie mówiłam mężowi że TO JUŻ, to on wiedział biorąc pod uwagę częstotliwość seksu, nie narzekał ofc, ale z jego perspektywy mogło to słabo wyglądać, więc też z tego powodu chciałam wrzucić na luz i seksić się tylko jak najdzie ochota, mimo że to niska częstotliwość...

reklama
Ja jutro mam wizytę u lekarza na NFZ. dopiero za tydzień u mojego, zaufanego.
Potrzebuje chyba znowu immunoglobuline, bo ponoć daje się po każdym poronieniu. A nie mam już ochoty wydawać kasy na coś, co mi się należy z NFZ. Trzymajcie kciuki, żebym dostała też skierowania na badania. Ponoć po drugim poronieniu mogę też się zbadać w kierunku trombofilii. Ja odkąd pamiętam mega szybko tworzyły mi się siniaki. To ponoć może być powiązane z trombofilia...
właśnie. Też pomyślałam sbie, że na jaki ch ja robiłam drożność prywatnie za 1k jak mi się należy to na NFZ jak psu miska. Z histero już nie popełnię tego błędu :p

Do góry