reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Dziewczyny ze starań 2022 - bez tabu

to ja właśnie mam taki mysi blond naturlanie i farbowalam na blond pół zycia, a teraz doszłam do wniosku, że mam ładny swój i nie farbuję. Mam odrost, ale uważam, ze spoko to wygląda
też mam swoje i są spoko 😂 Ostatni raz farbowałam w 2017 roku na kolor najbardziej zbliżony do mojego naturalnego, że nie było widać metamorfozy gdy farba schodziła, a wyłaniał się mój naturals 😝

reklama
Mi robi taki a la balejaz (nie wiem ja to poprawnie napisać 😅) wiec nawet jak mi się robi odrost to spoko to wygląda- chodzę raz na pol roku.
Opowiem wam historie mojego życia... jak przeszlam na blond to musialm zrobic mega rozjaśnianie. Chwile pozniej poznałam mojego obecnego męża- i po 2 tygodniach pojechałam na tripa do Tajlandi ze znajomymi. Po 4 tygodniach jak wróciłam moje włosy byly koszmarne - slonce zrobilo sieczkę. A bylam z nim umowiona na randkę. Fryzjer nie mial terminu. Wiec co zrobilam? Poszlam do rosmana kupilam farby blond które dobrze wyglądały na pudełku i zawołałam przyjaciółkę na farbowanie.
Powiem tak - nie róbcie tego.... skonczylam z włosami żółtymi jak kurczak i wypalonymi... przez 2 lata z tego wychodziłam, włosy mi garściami wypadały. W sumie teraz od niedawna zaczęły dopiero wyglądać jak wcześniej.
ja mam naturalnie tak, że od spodu mam ciemniejsze, z wierzchu jaśniejsze a od słońca robią się pasemka jeszcze jaśniejsze 😝 Mnie maluje lato 😂

No i sprowokowałaś!
Ja najbardziej cieszyłam się nie tyle z sali, co z parku na terenie sali, gdzie mieliśmy ślub plenerowy. Pięknie tam było! A później zrobiliśmy tam nad stawem na spontanie kilka ujęć sesji plenerowej, jak już zachodziło słońce. Musieliśmy zmieniać salę na 3 miesiące przed weselem i na dobre nam to wyszło. Ładniej i taniej :D
Cuuuudne zdjęcie !!!!!

ja sie kiedyś pofarbowałam na kasztan, a wyszedł prawie czarny. Toteż licealna ja zmywała to Vanishem. Mimo, że moim włosom nic się nie stalo, nie polecam.
PS. nie zmyło się
matko! Ja mam tak liche włosy (cienkie i rzadkie), że jakbym je potraktowała Vanishem, to do dzisiaj bym była łysa pewnie 😂

Ja tez chciałabym ślub w ogrodzie sali ale mamy poproszonych sporo osób tylko na ślub (bez wesela): kolegów z pracy, strażaków itd wiec nie da rady ☹️

A tymczasem jadę do fryzka, cóż, ze na kacu, przecież można być na*ebanym i wciąż wyglądać faboulus 🤣🤣
Swoją droga Wy tez siedzicie u fryzjera tyle godzin?!😳 ostatnio byłam od 9 do 15, dupa mi prawie pękła na tym fotelu 🤦🏻‍♀️
Ja to siedzę ok półtorej godziny. Mycie plus podcięcie końców natomiast mam duzo włosów i długie wiec suszenie zajmuje najwiecej czasu. Nigdy nie farbowałam wiec dłużej niż półtorej godziny nie siedzę 😂

Co ty tak długo robiłaś? Ja jak muszę siedzieć dłużej jak godzinę to cierpię XD

esu co Ty robisz tyle godzin? :O
Ja siedzę u fryzjera 15 minut 😂 😂 bo tylko końcówki podcinam.
Nie farbuje już jakiś czas
Farbę kładę, a w tym salonie nikt się nie spieszy 🥴 swój naturalny mam taki bez wyrazu, na odrost kładą mi ładny ciepły brąz i jasne refleksy na całej długości. Ładnie wyglada taka jaśniejsza rama z włosów wokół twarzy :)

Ja zwykle tak 4h ;)
Długie masz włosy? Ja ogólnie chodzę raz na pół roku, bo robią mi tak, ze wraz ze wzrostem włosów wyglada to naturalnie ale jak już pójdę, to farba, cięcie, odżywianie itd i się schodzi. Kiedyś zostawiłam telefon w aucie i byłam tyle godzin bez, myślałam, ze ocipieje 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️

no właśnie za tydzień w poniedziałek mam wizytę i zastanawiam się jak mam nakierować wizytę, żeby dał mi skiero na histero... bo wiem gdzie mogę zrobić na nfz. Potrzebuję tylko skierowania
Hmm, a może poproś wprost - powiedz o tym plamieniu i powiedz, że słyszałaś, że warto wtedy zrobić histeroskopie. Kurcze badania na NFZ w przypadku jakiś nieprawidłowości się po prostu należą. Ja tez tak poszłam zagadać ale u mnie skończyło się na skierowaniu na rezonans a potem pewnie będziemy robić histeroskopie. No ale u mnie inny powód. Także ja polecam prosto z mostu - wyadaje mi się, że warto w moim przypadku zrobić histeroskopie, poproszę o skierowanie.

Jak widziałam jak niekiedy mój patron przychodził ubrany do pracy to jakoś nie umiałam się spiąć na chodzenie zapięta na ostatni guzik. Gorzej jak nas w tym T-shircie na przykład nagle do sadu wysyłał XD
Ja na aplikacji pojechałam na swoje pierwsze spotkanie do naszego duże klienta ubrana jak ostatni łachmaniarz bo nikt mnie nie uprzedził :D od tego czasu zawsze w pracy mam jakis strój na przebranie.

reklama
Ja kiedyś chciałam zrobić sobie jaśniejsze włosy bo mi ściemniały. Patrzcie co wymodzila fryzjerka. Mnie do dziś trzęsie

9996EAF5-ECF5-4407-A32F-C26F4F74F102.jpeg

Do góry