reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dziewczyny ze starań 2022 - bez tabu

Też mam taki plan, żeby ciążą i macierzyńskim ewakuować się z pracy na jakiś czas i dlatego jej nie zmieniam... I tak już dwa lata mijają :p.
Same here....
A mam teraz taki SYF w pracy. Wrocilam po urlopie i sie okazuje ze nie ma 2 osób z którymi mi się pokrywają obowiązki. Wiec nie dość że mam swoje to jeszcze ich... wycwanili się chłopaki

reklama
A ja mam totalnie wywalone, że ktoś zachodzi w ciąże od tak i jeszcze ja utrzymuje. Jeżeli to są bliskie osoby to się cieszę z nimi, a jak jakieś ledwo znane to ani mnie to grzeje ani ziębi. Bo co mnie obchodzi co komu wychodzi, co kto ma a czego nie ma. Wkurzało mnie za dzieciaka jak mnie ktoś do kogoś porównywał (nawet jeżeli to ja byłam „ta lepsza”). Grażyna z Januszem i 7 dzieci tez mi totalnie zwisa. Mi jest szkoda energii na takie rzeczy i zawsze było. Fakt jest taki, że większość ludzi nie ma problemu z ciążą. Ale innym faktem jest np. to, że masa ludzi żyje na granicy ubóstwa.

Niemniej zrobiło mi się dziwnie jak w styczniu o ciąży powiedzieli nam nasi najbliższe przyjaciele ale tylko z tego powodu, że jakoś głupio się zmartwiłam ze mamy być w podobnym czasie w ciąży. Ale to mi pokazało jak bardzo emocjonalnie nie byłam jeszcze gotowa na powrót do starań po poronieniu.

Farbę kładę, a w tym salonie nikt się nie spieszy 🥴 swój naturalny mam taki bez wyrazu, na odrost kładą mi ładny ciepły brąz i jasne refleksy na całej długości. Ładnie wyglada taka jaśniejsza rama z włosów wokół twarzy :)

Długie masz włosy? Ja ogólnie chodzę raz na pół roku, bo robią mi tak, ze wraz ze wzrostem włosów wyglada to naturalnie ale jak już pójdę, to farba, cięcie, odżywianie itd i się schodzi. Kiedyś zostawiłam telefon w aucie i byłam tyle godzin bez, myślałam, ze ocipieje 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️

Takie do połowy pleców, ja tak chodzę średnio co 3 miesiące bo mnie odrost wkurza :D

Też mam taki plan, żeby ciążą i macierzyńskim ewakuować się z pracy na jakiś czas i dlatego jej nie zmieniam... I tak już dwa lata mijają :p.
U mnie ten plan wdrazałam dopiero w sumie w marcu - ale nie wiem czy zanim zajdę wcześniej tu nie zwariuje 😂 wiec rozważam tez opcje pójścia na l4, żeby psychicznie odsapnąć od tego bagna albo się zwolnię 😂

Ja obawiam się, że za dwa lata mogę wyglądać jak na poniższym obrazku

Załączniki

• 2BCF6BB8-A188-4430-8A0D-D2FCB06729FA.jpeg
    2BCF6BB8-A188-4430-8A0D-D2FCB06729FA.jpeg
    65,3 KB · Wyświetleń: 41
reklama
Do góry