reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Dziewczyny ze starań 2022 - bez tabu

reklama
Tylko jak je zabezpieczysz tak, żeby się nie stłukły na pewno to je przegrzejesz. Poza tym najpierw będą sobie się grzały w walizce czekając, potem chłodzily w luku bagażowym, a napstepnie znowu grzały przy wysiadaniu… i weź im potem w drodze z lotniska zapewnij temperaturę poniżej 25 stopni, jak w cieniu 34

Nie wiem jak te konkretne leki, ale z drugiej strony mój mąż nie wyobraża sobie życia bez podróży i cukrzycą mu tego nie uniemożliwia. A zdarzały nam się bardzo długie loty, albo z przesiadkami. Insulina też powinna być raczej w lodówce

to fakt, zależy też w jakiej temperaturze muszą być przechowywane. No ale jasne, że to źle wpływa na nie
A znasz jakieś leki, których nie trzeba przechowywać w suchym i ciemnym miejscu w temperaturze poniżej 25stopni? Na wszystkich tak jest. O ile nie bardziej restrykcyjnie :p
A tak na poważnie to leki w ampułkach nienawidzą zmian temperatur. Te akurat trzeba trzymać w lodowce i ewentualnie do 15 dni poza, ale to poza powinno hyc w temperaturze stabilnej i tzw pokojowej. Jak zmętnieją to po leczeniu :(

Ja to w ogóle nie mam słów. I idę spać. Pff
Come On Reaction GIF by MOODMAN

reklama
Do góry