reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Dziewczyny ze starań 2022 - bez tabu

reklama
Normalnie dom wariatow

216052AF-C5CF-4D5F-81E4-7B2F14CA26BE.jpeg

Kurczę a ja wam powiem, że miałam w tej sprawie dosyć jasne poglądy przed ciążą (czyli dokładnie takie jak większość z was) A teraz nie wiem… po prostu mam nadzieje, ze do tego nie dojdzie, ze wszystko będzie dobrze, ale to wszystko wydaje mi się znacznie bardziej skomplikowane.

Dobra dziewczyny... możecie nam przyznać tytuł dzbanów roku ze starym .... całe życie nie zdarzyło mi się to co zdarzyło się teraz ... pękła nam prezerwatywa 😭😭😭 jestem PO SRA NA ... Jestem jakieś 2 dni przed owu myślę... oczywiście nie zaszłam przez rok to i teraz myślę że nie zajdę, nie?? ALE jestem przerażona 😭😭
Pamiętaj że pol roku po metotreksacie to wartość bezpieczna - to znaczy, z marginesem bezpieczeństwa i 1-2 miesiące mniej zapewne są tak samo bezpieczne.
Jeśli czułabyś się pewniej , zbadaj po prostu poziom kwasu foliowego (po metotreksacie zaleca się odczekać bo to antagonista kwasu foliowego)

Kurczę a ja wam powiem, że miałam w tej sprawie dosyć jasne poglądy przed ciążą (czyli dokładnie takie jak większość z was) A teraz nie wiem… po prostu mam nadzieje, ze do tego nie dojdzie, ze wszystko będzie dobrze, ale to wszystko wydaje mi się znacznie bardziej skomplikowane.

Ja tez im dłużej się staram tym nic nie jest dla mnie czarno- białe. Mam nadzieje, ze jak już mi się w końcu kiedyś uda zajść to będzie z tego zdrowe dziecko, ale coraz częściej mam myśli, ze chce być mamą jakiegokolwiek dziecka.

Ja tez im dłużej się staram tym nic nie jest dla mnie czarno- białe. Mam nadzieje, ze jak już mi się w końcu kiedyś uda zajść to będzie z tego zdrowe dziecko, ale coraz częściej mam myśli, ze chce być mamą jakiegokolwiek dziecka.
Ja właśnie się boję, że nie byłabym dobrą mamą jakiegokolwiek dziecka...

Tak i nie.

Mając do wyboru wewnątrzmaciczną eutanazje dziecka niezdolnego do życia które po porodzie umierałoby dni w agonii (a wada byłaby odkryta tak późno) - raczej bym się na to zdecydowała.
No z tym że większość tych śmiertelnych wad kończy się w ciąży przed 40tc a dziecko ze zwykłym ZD po porodzie jest niemal tak samo niezdolne do życia tak jak zdrowe dziecko
Zresztą, większość wad wychodzi dużo dzuo wcześniej. Nie ogarniam czekania z tym do 40tc

Dobra dziewczyny... możecie nam przyznać tytuł dzbanów roku ze starym .... całe życie nie zdarzyło mi się to co zdarzyło się teraz ... pękła nam prezerwatywa 😭😭😭 jestem PO SRA NA ... Jestem jakieś 2 dni przed owu myślę... oczywiście nie zaszłam przez rok to i teraz myślę że nie zajdę, nie?? ALE jestem przerażona 😭😭
Spokojnie, nawet jeśli zajdziesz w ciążę ryzyko jest niewielkie. Przecież dopuszczalnym czasem jest też 3 miesiące więc skoro ktokolwiek może się decydować na dzieci po takim czasie od metrotekstatu to ryzyko nie jest już takie duże jak po miesiącu.

reklama
Do góry