reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Dziewczyny ze starań 2022 - bez tabu

Kurcze Ty to masz cykl-zagadke 😁

Ja z moim 75G/H więcej krzywdy bym sobie narobiła chodząc bez stanika... ale w domu i tak noszę tylko bawełniane a na wyjścia "normalne" z drutami a czasem minimizery zależy co zakładam...

A co do badań to masz rację, mi tylko brakuje drożności i też będę mieć wszystko sprawdzone. A ro ilas wymazy na clamydie, ureoplazme i mycoplasme?

Niestety tak 🤷🏽‍♀️

Tak miałam, bo czytałam że to czasem jest przyczyna i nic mi nie wyszło.
Mi nawet te mutacje nie wyszły co podobno wszyscy mają :D myślałam, że to niemożliwe :D

reklama
A nie masz PCOS? Bo takie wysokie AMH to często jest wskazówka, żeby szukać PCOS. No i to pasuje do problemów z owulacją.
Też o tym myślałam, pytałam lekarza, nawet dwóch i oboje powiedzieli, że moje jajniki nie wyglądają na policystyczne. Ale jak pół roku temu robiłam badania, to wyszedł mi jakiś nieprawidłowy stosunek czegoś do czegoś (zapomniałam tych nazw), które też mogą świadczyć o pcos. Sama już nie wiem... Zobaczę w tym cyklu jak zacznę stymulację.
A powiem Wam, że ten okres się jakoś nie rozkręcił za bardzo, takie małe plamienia. Może jutro będzie więcej, tylko nie wiem teraz, czy dziś mam to liczyć jako 1dc. Zobaczę jutro jeszcze

Ja jak się dowiedziałam o zwiększonym NT u dziecka to pierwsze był szok, później że pojade do Holandii na zabieg a ostatecznie że urodze i będę się o niego troszczyć mimo że mam dwoje zdrowych dzieci i będą przy tym cierpieć. Niestety natura sama zdecydowała i na prenatalnych okazało się że serduszko przestało bić chwilę wcześniej ale rzeczywiście był chory bo to NT mocno powiększone. W badaniach genetycznych wyszła triploidia więc nawet jak by dożył porodu to by zmarł w trakcie lub tu po. Więc może lepiej że tak się stało w 13 tyg niż przy porodzie.

A wogole to byłam w środę na USG. Zero pęcherzyków, cienkie endometrium. Cykl na straty. A dziś śluz białko jaja kurzego 😄 Już nic nie rozumiem. Zrobię proga w następny poniedziałek to sie okaze czy lekarz do zmiany czy mój organizm swoje a owulacje swoje 🤣

Mnie też to zastanawia, ale tu chyba by trzeba było spytać @Madame JS jak wygląda prawo aborcyjne we Francji. Bo w Polsce to jednak jak coś wyjdzie źle w tym USG genetycznym, to owszem można robić nifty, ale i tak bez amniopunkcji nikt nie wyrazi zgody na terminację, a i nawet z tymi wynikami takie proste to nie będzie,
Ale np. my mamy dość mocne powiązania z Kanadą, może kiedyś nawet tam zamieszkamy na stałe i np. tam właściwie aborcja jest legalna do 40tc i to na życzenie. Więc pewnie nie trzeb się bawić w dodatkowe testy jak się nie chce

Serio. Właśnie od stanika cycki tracą jędrność, bo wszystkie mięśnie klatki piersiowej które powinny je trzymać osłabiają się bo wyręcza je stanik
Też slyszalam taka koncepcję i szczerze mnie ona bardzo odpowiada, albowiem kocham chodzic bez stanika! 😃 Ale ja mam małe cycki, to jakoś tak mi nic za bardzo nie zwisa xD

Ja mam cykle na stymulatorze+zastrzyk na pęknięcie, poprzednio aromek+ovitrelle teraz clo+pregnyl (o ile go dostanę bo póki co wszędzie niedostępny). Jeden cykl był tylko na aromku bez zastrzyku i zrobiła mi się torbiel z przetrwalego pęcherzyka, ten i kolejny cykl były stracone ponieważ w kolejnym nie mogłam brać leków na stymulację bo pompowalyby one torbiel a nie pecherzyk. Dopiero w połowie kolejnego cyklu moja gin zrobiła usg i stwierdziła ze torbiel znikła wraz z menstruacją. Nie wiem czy takie usg można wykonac 1-2 dc i w 3dc rozpocząć stymulację.
Można 😜 też miałam taką przygodę i w 1dc byłam na USG i było czysto i wjechała stymulacja

reklama
Dobra dziewczyny... możecie nam przyznać tytuł dzbanów roku ze starym .... całe życie nie zdarzyło mi się to co zdarzyło się teraz ... pękła nam prezerwatywa 😭😭😭 jestem PO SRA NA ... Jestem jakieś 2 dni przed owu myślę... oczywiście nie zaszłam przez rok to i teraz myślę że nie zajdę, nie?? ALE jestem przerażona 😭😭

Do góry