reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Dziewczyny ze starań 2022 - bez tabu

reklama
Wyobraź sobie, ze mnie dziś mój lekarz przywitał w majtach 😀😀😀 tak, w majtach! On ma gabinet w domu i w poczekalni wiesza swoj fartuch, chyba nie zdążył się przygotować, ja i jeszcze jedna dziewczyna siedzimy w poczekalni, na co wbiega on w samych slipach, like:
Old Man Dancing GIF by TV4

A za nim zona drze się „gdzie leziesz w tych gaciach!!!” na co on stanął cały na biało i odkrzykuje „no przynajmniej mam majtki!!!” 🤣🤣🤣🤣 taki to radosny doktor 😀😀

Mistrz! 😂

A to się tak da bez pełnych prenatalnych stwierdzić? I żadnego nifty, czy amniopunkcji?
No chyba, że szła na badanie z wynikami -.-

Mnie też to zastanawia, ale tu chyba by trzeba było spytać @Madame JS jak wygląda prawo aborcyjne we Francji. Bo w Polsce to jednak jak coś wyjdzie źle w tym USG genetycznym, to owszem można robić nifty, ale i tak bez amniopunkcji nikt nie wyrazi zgody na terminację, a i nawet z tymi wynikami takie proste to nie będzie,
Ale np. my mamy dość mocne powiązania z Kanadą, może kiedyś nawet tam zamieszkamy na stałe i np. tam właściwie aborcja jest legalna do 40tc i to na życzenie. Więc pewnie nie trzeb się bawić w dodatkowe testy jak się nie chce

serio ? Ja się zawsze bałam nie noszenia właśnie przez wpływ na same piersi

Serio. Właśnie od stanika cycki tracą jędrność, bo wszystkie mięśnie klatki piersiowej które powinny je trzymać osłabiają się bo wyręcza je stanik

A to się tak da bez pełnych prenatalnych stwierdzić? I żadnego nifty, czy amniopunkcji?
No chyba, że szła na badanie z wynikami -.-
Szczerze mówiąc nie zagłębiałam się w ten akurat przypadek, ale myślę, że byli po wszystkich badaniach. Bardziej sobie tak generalnie o tym myślę... czy ogłaszałabym takie rzeczy wszem i wobec. Nie mówię nawet o ludziach "publicznych", ale nawet z najbliższego otoczenia. Niektórzy jasno mówią o ciąży od początku, zbierają gratulacje, prezenty, mają imiona, chrzestnych, nie wiem co jeszcze, a przy tym jasno mówią: ale jak trisomia to usuwamy. Ja bym chyba zaczekała do tego badania z dzieleniem się info o ciąży... :-/

Szczerze mówiąc nie zagłębiałam się w ten akurat przypadek, ale myślę, że byli po wszystkich badaniach. Bardziej sobie tak generalnie o tym myślę... czy ogłaszałabym takie rzeczy wszem i wobec. Nie mówię nawet o ludziach "publicznych", ale nawet z najbliższego otoczenia. Niektórzy jasno mówią o ciąży od początku, zbierają gratulacje, prezenty, mają imiona, chrzestnych, nie wiem co jeszcze, a przy tym jasno mówią: ale jak trisomia to usuwamy. Ja bym chyba zaczekała do tego badania z dzieleniem się info o ciąży... :-/
Wszystko dla pieniędzy 💰💰💰

reklama
Wyobraź sobie, ze mnie dziś mój lekarz przywitał w majtach 😀😀😀 tak, w majtach! On ma gabinet w domu i w poczekalni wiesza swoj fartuch, chyba nie zdążył się przygotować, ja i jeszcze jedna dziewczyna siedzimy w poczekalni, na co wbiega on w samych slipach, like:
Old Man Dancing GIF by TV4

A za nim zona drze się „gdzie leziesz w tych gaciach!!!” na co on stanął cały na biało i odkrzykuje „no przynajmniej mam majtki!!!” 🤣🤣🤣🤣 taki to radosny doktor 😀😀
Ta akcja brzmi tak jakby to był mój lekarz 😄 wierzę, że jest do tego zdolny. Też taki na luzie 😄😄
Która z was tu miała takiego przystojnego lekarza? Też chodzi w samych majtach? 😄

Do góry