reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

DUŻE RODZINY 3+ część 2

Ja już po wizycie. Mały waży 230g [emoji50]
I ma 12/13cm wg crl, ale to już ostatni taki pomiar. Kość udowa, obwód główki i brzuszka w normie. Wiek ciąży 17+0/17+3 wg usg, a wg karty ciąży dziś równe 16+0. Lekarka powiedziała, że duży mężczyzna z niego i stąd ta rozbieżność w tygodniach [emoji4]
Łożysko nadal przodujące. Lekarka mówi, że może się podnieść, ale u mnie obstawia że na 80% to nie nastąpi. Mam się oszczędzać i będzie ok.
W środę mam kolejną wizytę bo dziś poszłam bez wyników. Nie zdążyłam już wczoraj nigdzie zrobić moczu. Ale mam skierowanie też odrazu na posiew i krew. Lekarka kazała brać żuravit narazie.
Moja waga -2kg. Czyli znów schudłam kilogram. Nawet wiem dlaczego. Nie mam zaupełnie ochoty na jedzenie. Jadłabym same niezdrowe rzeczy, ale się ograniczam i tak naprawdę wciskam całą resztę po troszku na siłę.

Aaa no i dziewczynki zaraziły się od Z. W domu od rana mamy szpital. W tej chwili i niestety ja jestem chora. Gorączka 40st plus słabe samopoczucie. Czekamy na lekarza

reklama
My już w domu... źle nie było... hotel fajny sporo atrakcji dla dzieci w okolicy tylko las i rzeka najbliższa Wieś 3 km dalej na miejscu wszystko co potrzebne. Laskom się pierwsze 2 dni podobały ale wczoraj już miały dość i chciały wracać do.domu. dziś od rana ż butami stały pod drzwiami co miało.znaczyc matka my idziemy a ty jak chcesz... było trochę czasu by odpocząć Ale nocki ciężkie bo.panny kiepsko śpią w nowych miejscach. Tak czy siak wróciłam.mega zmęczona ale tak pozytywnie... I pewnie ciąża też miała w tym swój udział.

Ja już po wizycie. Mały waży 230g [emoji50]
I ma 12/13cm wg crl, ale to już ostatni taki pomiar. Kość udowa, obwód główki i brzuszka w normie. Wiek ciąży 17+0/17+3 wg usg, a wg karty ciąży dziś równe 16+0. Lekarka powiedziała, że duży mężczyzna z niego i stąd ta rozbieżność w tygodniach [emoji4]
Łożysko nadal przodujące. Lekarka mówi, że może się podnieść, ale u mnie obstawia że na 80% to nie nastąpi. Mam się oszczędzać i będzie ok.
W środę mam kolejną wizytę bo dziś poszłam bez wyników. Nie zdążyłam już wczoraj nigdzie zrobić moczu. Ale mam skierowanie też odrazu na posiew i krew. Lekarka kazała brać żuravit narazie.
Moja waga -2kg. Czyli znów schudłam kilogram. Nawet wiem dlaczego. Nie mam zaupełnie ochoty na jedzenie. Jadłabym same niezdrowe rzeczy, ale się ograniczam i tak naprawdę wciskam całą resztę po troszku na siłę.

Aaa no i dziewczynki zaraziły się od Z. W domu od rana mamy szpital. W tej chwili i niestety ja jestem chora. Gorączka 40st plus słabe samopoczucie. Czekamy na lekarza
To duży kawaler się zapowiada. Pamiętam że moje panny na tym etapie ciąży miały ok.150g a u Ciebie razy dwa. No, no, pięknie. Na kiedy masz termin?
Mi wychodzi połowa kwietnia a jeszcze nie miałam czasu się oswoić z myślą o ciąży.
W tym tygodniu mam wizytę u lekarza i jeśli będzie wszystko Oki to trzeba się będzie podzieli ta wiadomością z resztą rodziny przynajmniej poiformować starsza córkę...[emoji6]

@karolina921 zdrówka!
Duży chłopak, fajnie!
A może zainwestuj w nutridrink? Ja to uwielbiam!

@Heda czasem tak bywa, że zamiast wypoczęci wraca się zmęczonym.

U nas burza, dzieci z tatą w Zakopanem na termach na koniec wakacje.

@milla76 życzę by jednak wasz urlop był udany :) my na sam koniec polegliśmy i za rok nie ruszam się nigdzie daleko. Młodzież trochę podrośnie to wtedy pomyślimy.
@Heda ja mam termin na 15.02. No junior narazie jest pokaźnych rozmiarów [emoji16] moja Z na tym etapie ważyła 158g. A bliźniaczki co prawda tydzień wcześniej, ale 110 i 125g. Oby tylko potem ta waga zwoniła [emoji6]
@mamunia86 dzięki kochana! Co do wagi i tych nutridrinków to ja wręcz jestem zadowolona, że leci ona w dół. Ja startuję ze sporym naddatkiem więc obym jak najmniej przybrała ;)
No a ja powoli wracam do życia. Jeszcze wszystko mnie boli, ale gorączka chociaż odpuściła.

@mamunia86 powodzenia dla dzieciaczków i samych dobrych wyników [emoji5]
My też mieliśmy jutro zaczynać no ale w tej chwili to wszystko stoi pod znakiem zapytania :( dzieciaki czują się lepiej, ale gardła dalej mocno zaczerwienione i nie chce ich puszczać niezupełnie zdrowych.

Nie no jak jeszcze nie całkiem zdrowe to nie ma sensu. Kurujcie się!

Słyszałyście kiedyś o takim środku antykoncepcyjnym:
/ginekologia/caya-diafragma-2/
Nie wiem czy w PL są dostępne ale się zastanawiam.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry