reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dieta niemowlaka-co i kiedy !

reklama
A nie jest tak, że na określoną ilośc wody wsypuje sie określoną ilość mleczka :confused: . Ja tak robiłam jak podawałam mleczko Krzysiowi. Na naszym mleczku była rozpisaka ile mleczka na jaką ilośc wody.
Dlatego właśnie zapytałam o to gęstsze mleczko bo mnie to zdziwiło.

Kobietki!
Moj Macius nie chce pic z cyca przez oslonki-ale sie drze! Postanowilam wiec odciagac mleczko i podawac mu pozniej i mam pytanie do Was- jak dlugo mleko matki moze stac w lodowce? Ile godzin mozna je przechowywac? Pytam, bo ja nie mam go wiele w cycu, i tak na raz udaje mi sie odciagnac(robie ta recznie, zadnym laktatorem, maz sie smieje, ze ja sie doje:-D ) roznie-od 40 do 70 ml, i jak sie uzbiera troche wiecej to chce podac malemu, bo on naraz potrafi w nocy butle Nan 150ml obalic!
Ja chyba tez nie mam wystarczajaco pokarmu, bo maly possa i sie szarpie i krzyczy juz drugi dzien-chon jak naciskam to dalej jest i troszke leci. Co jest grane?
A czy powinnam podawac mu jakiess herbatki? Jeszcze tego nie robilam.

Mija ja też tego nie rozumiem. Zresztą na opakowaniu z mleka pisze jakie powinno być dawkowanie iolosci mleka na daną ilośc wody. Żebyś nie narobiła dziecku krzywdy :no:

Royanno z tego co mi się kojarzy to odciągnięte mleko w lodówce można przechowywać 24 godziny, ale jeszcze sprawdzę i jak coś to napiszę;-)

Miju mam nadzieje, że to gęstrze mleczko to z kleikiem.Nie wolno zmieniać dawek, a tymbardziej zwiększać:no:
Royanno jest taka zasada,że dzieci karmione piersią nie trzeba dopajać.Napewno podawać herbatke jeśli karmi się sztucznie.
Ale i tak bezwzględu na sposób dopajanie niezaszkodzi:tak:

MIJA-MYCHA I MEGI mają rację nie wolno zmieniać podanego w tabeli na mleku sposobu dawkowania.Chyba że pisałaś o dosypywaniu kleiku do mleka , to masz rację .Ja sypię dwie łyżeczki kleiku na 120 ml mleka
Używamy butelek i smoczków AVENT Narazie Igor pił ze smoc
zka nr 1 ale chyba trzeba już zmienić na szybszy smok, tylko jaki :confused:

Royanko 24 godziny może stac w lodówce, a zamrożone w temp poniżej -10 nawet do 3ch miesięcy..
ja teraz ciągle przygotowywuję się do moich wyjść na te baseny i ściągammleczko i mrozę po 70 ml ( na razie Franek wogóle nie chce pić z butli wiec nie mam pojęcia ile na raz by wypijał :) najwyżej dwie torebki się będzie mu na porcje rozmrażac )

reklama
Dzieki dziewczyny za wiadomosc!
A tak swoja droga to to odciaganie mleczka co calkiem dobra sprawa-dziecko zawsze moze wtedy ktos inny nakarmic a my mozemy wybyc z domku:):tak:
Macius nie ma problemu z piciem z butelki od urodzenia, nie bylo problemu ze nie chce czy to butli czy to cyca, czesto w nocy najpierw pije z cyca a potem daje mu butle i nie protestuje:-) Ale od urodzenia troche zbyt plytko chwyta piers ale jakos sobie radzimy.

Do góry