Ja dokarmiam Maciusia odkad skonczyl 10 dni, bo za malo wazyl, a teraz chociaz wazy prawidlowo kontynuuje, poniewaz pani doktor powiedziala, ze skoro wypija to znaczy, ze potrzebuje. Ale daje mu tylko 1 butle w nocy(najpierw podaje piers, potem kilka minut przerwy na przewiniecie pieluszki, potem dopojenie butla)-wypija okolo 100-150ml. W ciagu dnia czest sie denerwuje pijac z piersi, tez przerywa, szarpie, czasem pokrzykuje-na poczatku myslalam, ze nie ma mleka w cycu, ale jak tylko skonczyl(przewaznie robil to zasypiajac, albo ja konczylam pojenie cycem gdy bardzo sie szarpal i dawalam mu smoka-uspakajacza)to sprawdzilam wielokrotnie, ze jak nacisnelam sutek to ukazywalo sie mleko, wiec przyczyna lezy w czym innym. Podejrzewam, ze on sie denerwuje, ze musi sie napracowac aby mleko lecialo, ze leci za wolno!
Czasem mam ochote karmic go tylko butelka bo wtedy jest spokojny, ale wiem, ze mleko matki jest najlepsze i niezastapione!Podobno nalezy dawac choc 1 lyzeczke mleka z cycusia jak nie ma wiecej, aby tylko dawac!Na poczatku dokarmiania dawalam mu mleko Nan1HA(zalecenie ze szpitala), ale stwierdzilam, ze ze jest za drogie i zmienilam na zwykle Nan1(pani doktor stwierdzila ze moge sprobowac zmiany) bo maly nie mial uczulenia i wszystko jest ok.