reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Dieta niemowlaka-co i kiedy !

reklama
W czoraj Pati zjadła spagetti ze słoiczka.Jak dla mnie tylko w kluskach je przypomninało.Wieczorkiem deserek z kawałkami mango.(od 9 miesiaca)To co u mnie na zadupiu jest z kaszkami to szczegół. Zakres miesięcy kończy się na 6.Zadnej z większym miesiącem nie znalazłam narazie.Z tymże uparłam się na Bobowite.

Ja kompletnie nie rozumiem mojego dziecka, o co jej chodzi z tym jedzeniem. na zupkę i kaszę kręci nosem, a jak dzisiaj dostawała z naszego talerza mięsko i ziemniaczki z z sosem to tak otwierała dzioba, że nie wiem, a jak tylko poczuła zupkę nie było mowy, żeby jej wtrynić łychę. Chyba muszę jej opracować nowe menu, albo zacząć przyprawiać

Mju bardzo fajna jest ta stronka. Już od dłuższego czasu tam zaglądam. Dużo z niej korzystam nie tylko jeśli chodzi o przepisy.

a myślisz mija że to by coś zmieniło?! no i to jest logiczne, że jogurty czy serki są z krowiego mleka, prawda?:eek:

sorki, ze sie wtrace, ale z tym mlekiem krowim to jest tak: mleko nieprzetworzone dopiero wprowadzamy po 3 roku. natomiast mleko przetworzone czyli twarogi z sera, jogurty, kefiry itp. juz od 10 m-ca. dlatego w deserkach ze sloiczkow po 9 m-cu sa twarozki i jogurty.

Takze nasze maluszki juz moga dostawac nabial!!! A nawet powinny jesli nie maja alergii

To samo powiedziała mi dzisiaj p.doktor i powiedziała również,że śmiało mogę podawać Mlodemu danonki;-)

Dziewczyny,mam takie pytanie. Kupilam dzis Zuzi sloiczek Gerbera - "Warzywa z delikatnym schabem i kluseczkami". Powiedzcie mi,czy ktoras z Was gotowala juz dziecku schab,np. do zupki,czy cos? :confused: ;-) Bo to w sumie jest biale i delikatne mieso,no i skoro jest w sloiczkach,to,chyba,moge sama Zuzi je przygotowac? :-p Co o tym sadzicie? Bo do lekarza idziemy na kontrole wagi i wzrostu w polowie lipca,no i sie zapytam,ale chcilabym wiedziec,co Wy o tym myslicie. ;-)

reklama
Schaby są w słoiczkach już od 8 ms-chyba.,mała jadła..Pati jadła juz rosołki na wołowince i nic niebyłó jej,a niby powinny być później podawane.

Do góry