reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Dieta niemowlaka-co i kiedy !

Mnie namawiają żebym zaczeła wprowadzać mleko krowie. Mąż chciałby żeby tylko takie juz piła - oszalał niemam takiego zamiaru:no::no::no:. Jadła już zupki zaprawiane takim mlekiem. Dam jej kiedyś takiego mleka z kaszką i zobacze jak zareaguje.Jadł już malinki świeze.

Rzeczywiście mąż chyba przesadził. Ja bym nie dała tego mleka nawet do kaszki.

A moje brzdące oszalały na punkcie naleśników. Po prostu nie daję rady przy nich zjeść ani kęsa bo siedzą i rozdziawiają usteczka, żeby im dać kawałeczek - wygląa to przesłodko i o dziwo nawet Igor wcina....

reklama
A Ola wyjada nam mięsko z talerzy. Jak jemy przy niej, to tak prosząco się patrzy, że nie można jej nie dać. Do owocków się tak nie wyrywa a do mięcha to aż cała się trzęsie

Magda _Ciosek - hahahaha:-D:-);-)

Agutko - Kamilek też jadł spagetti z kurczakiem z gerbera i nawet lazanie z cielęcinką :-);-):tak::rofl2:

Kamilek je mniej wiecej tak:

8 - kaszka
przed obiadem chrupki kukurydziane , herbatka
13 - zupka albo obiadek
15 - cyc
17 - deserek
19 - kaszka
20 - cyc

W nocy troszke pocycka cycusia ale bardziej traktuje go jako smoczka

Jejku to WOjtek je jak smok:baffled:

6.00-kaszka
ok.9.00 - II śniadanko - jajeczniczka,kanapeczka z domowym dżemikiem,pasta z żółtka i misiowego ogródka itp.
ok.12.00 - danonek,lub owoce,lub zupka
ok.14-15 - drugie danko
ok.17.00 - owoce,lub biszkopty,lub budyń
ok.18.30 - kaszka

W nocy raczej pije herbatkę,ale tylko przy wielkich upałach.

edi - wojtuś już je danonki :szok::szok::szok: z tego co wiem to jeszcze za wcześnie na to. A jajecznicę muszę mu kiedyś zrobić powiedz mi robisz ją na parze czy jak??? i z 1 jajka???

Dziewczyny te danonki to może jadł kilka razy,ale baaardzo mu smakują.
A co do jajecznicy to na początku robiłam ją na parze.Na mały garnek z wodą wstawiałm miseczkę,dawałam troszkę masełka a potem jajeczko(całe) i mieszałam do całkowitego ścięcia.Ale ostatnio walnęłam mu tę jajecznicę na takiej dobrej patleni i nic mu nei było.Jadł jeszcze jajko sadzone z mikrofalówki...

Co do danonków,to wprowadziłam je dlatego,że zapodałam Wojtkowi to niebieski mleko,i nie ma na nie uczulenia więc się odważyłam...;-)zresztą za 2 dni WOjtek skończy 10 miesiąc;-):-)

Cleo ja pytalam ostatnio lekarki na wizycie ile mleka powinny wypijac nasze dzieci i powiedziala ze 500ml dziennie. I u nas tak wychodzi-2 butle po 250ml :tak:

Ja nie widze nic zlego w Danonkach, nawet pytalam o nie lekarke i powiedziala ze skoro nic Oliwce nie ma to nei widzi zadnych przeciwskazan zeby je jadla :no: A oliwcia je Danonki i Bakusie od ponad miesiaca na deser, na zmiane z owockami, budyniami, kiesielami itp A Danonki i Bakusie uwielbia i zawsze jest jej malo :-p:-D

Mija Oliwia jadla juz zwykly budyn na mleku krowim i nic jej nie bylo ;-)wydaje mi sie ze mozesz sprobowac dac malej takie mleko, ale oczywiscie od czasu do czasu a nie na stale tak jak chce Twoj maz. Choc z drugiej strony wiele dziewczyn karmi dzieci tym niebieskim mlekim a to przeciez tez krowie, a nawet gorsze niz te z kartonika moim zdaniem a jakos ich dzieciaczkom nic nie ma ;-)Nie zawsze trzymanie dziecka pod kloszem jest dobre ;-)

reklama
No i właśnie Luczynko zastanawiam się czy nie przejść na to z kartonika:baffled: ja wiem,że te wszystkie mleka modyfikowane mają moc witamin itd.,ale przecież w kaszkach też to wszsytko jest a Wojtek tylko raz w ciągu doby pije mleko.Zobaczę jutro chyba wybiorę się do pediatry i popytam co myśli o mleku krowim.

Acha Wojtuś ostatnio jadł grysik;-)a dziś lazanie z cielęcinką;-)

Do góry