reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dieta niemowlaka-co i kiedy !

Agutko dużo lepiej jest dać dziecku w zimie lub wiosną warzywka mrożone niż nowalijki - w nich jest za dużo pestycydów

reklama
Patrycja ma już w swoim jadłospisie:zupkę marchewkową z jarzynami(pietruszka i seler) Gerbera,kartofelki i marchewką Hippa.Zdeserków jadła jabłko z winogronem,jabłko z jagodą i ....(?).Ogólnie jedzenie wygląda tak że wkładam jej troszkę na języczek a ona jakby chciała mi to spowrotem oddac a jakby zjeśc.Czasami krzyczy przy jedzenie ale jak ją zagadam zjada wszystko.Narazie daję jej po pół słoiczka dziennie.Kaszki jadła jabłkową i malinową.Tą drugą mało czuc malinami.Jutro daję jej bananową.Z soczków jabłkowy.jabłkowo-winogronowy,jabłoko winogrono i dzika róża.Po raz pierwszy się krzywi a po chwili już ładnie piję.

Dzieki Kochane. :tak: Tyle,ze moja Mama juz mnie dzis wyprzedzila i kupila swieze brokuly. ;-) Udalo Jej sie znalezc. :szok: No nic,pomroze sobie porcje i bede miala na kilka zupek. :tak:

Powiem wam że Milenka z dużo większym apetytem zjada zupki mojej roboty niż te sklepowe:tak::tak: z czego się oczywiście bardzo cieszę.
A czy możecie mi powiedzieć jakiego koloru kupki i konsystencji robią teraz wasze dzieci.Milenka robi je zbite ale nie ma zatwardzenia, ale kolor hmmmm czasem jasnobrązowy a czasem bardzo ciemny:dry::baffled: zastanawia mnie czy nie za ciemne te kupki. Może to po dzisiejszym deserku bo jadła jabłko, malina i jagoda?:baffled::dry:

Mycha,wydaje mi sie,ze to nic zlego. ;-) To,chyba,normalne,ze Dzieci robia takie kupki,bo jedza juz "zwykle" jedzonko. ;-) Zuzia tez ma kolorowe bobki. :-D :tak:

A dzis kupilam Jej sloiczek z Hippa banan-morela i tak sie nim zajadala,ze mruczala w nieboglosy! :-D

MIJA Leonek tez tak je, ze ozorkiem miele na zewnątrz ;-) śmiesznie to wygląda, no ale on się dopiero uczy od 3 dni, takze i tak jest dobrze, bo wie juz ze jak leci łyzeczka to trzeba otorzyć buzke, smiesznie to wyglada ;-)
MYCHA mój malec tez po nowosciach, a dopiero jestesmy na początku czyli na jabłuszkach, zaczął robić bardziej zbite kupki i kolory przeróżne, i chyba troche bardziej męczy go robienie ich!!! a myślałam ze po jabłuszkach to raczej bedą luzne kupki, no ale pewnie to narazie szok dla organizmu, coś nowego zamiast mleczka ;-)

U nas Igor to przeważnie robi zbite kupki a Natasza rzadki a przecież jedzą to samo!

Luczynko! Czy to nie za wcześnie na "owoce i zboża" wydaje mi się, że one są dla starszch dzieci...

:-) właśnie dzisiaj dałam Maćkowi skrobane jabłko, nie wiedział za bardzo co z nim zrobićZABAWNIE TO WYGLĄDAŁO:-) ,więc po jakimś czasie wypływało mu razem ze ślinką a ja mu znowu i wtedy zjadł.Po pół godz. zrobił kupę.Poradźcie mi jak często mam mu je dawać
icon5.gif
gdzieś wyczytałam że co 5 , 7 dni i jak zje dać cyca
icon5.gif

madziag - ja od wczoraj daję Kamilkowi jabłuszko ze sliczka. wczoraj dałam mu dwie łyżeczki a dzisiaj trzy. Po jabluszku dalam mu od razu cyca bo mialam wrażenie, że chce jeszcze jabluszka a nie chcialam przesadzić. Jutro dam mu cztery lyżeczki jabluszka i tak będe zwiększala jak będzie jadl już więcej jabluszka to od razu cyca już mu nie bedę dawała.

reklama
Mój Adaś dziś dostał pierwszy raz ziemniaczki z szpinakiem. Ale mu nie smakowało. Zjadł parę łyżeeczek, bo coś nowego, a później pluł. Owocki też traktujemy jako deserek. Czasem dostaje 40min przed jedzeniem, aby przesunąć troszkę wieczorne karmienie bo potem zbyt wczas się kąpie.

Do góry