reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dieta niemowlaka-co i kiedy !

IGOR JABłUSZKO TARTE JE JUż JAKIś CZAS , TERAZ DAJę MU JABłKA Z BANANAMI I TEż MU STRASZNIE SMAKUJą ALE JAK RAZ DAłAM ZUPKę MARCHEW Z JARZYNAMI TO Aż GO OTRZEPAłO :laugh2: I ZE WSZYSTKICH SIł ZAMYKAł BUZIę żEBY WIęCEJ TEGO PASKUDZTWA NIE JEść:-D NO NIE WIEM CO TO BęDZIE Z TYMI ZUPKAMI ALE MI TEż MARCHEWKA NIE SMAKUJE :-D MOżE COś INNEGO TRZEBA PODAć

reklama
Renee ty już dajesz Ali to mleko następne NAN2R. Napisz mi czy ono jest bardzo gęste, bo wiem że jest tam w nim też kleik?? Przez jaki smoczeka Ala je pije, bo Milenka cały czas woli te wolne smoki???

Dziewczyny, a wy dajecie jabłuszka czy zupki łyżeczką czy ze smoczka?
Szymek zabardzo nie chce jeść z łyżeczki i zastanawiam się czy podać mu zupki przez butelke.
Ale z drugiej strony to lepiej by było,żeby nauczył się jeść łyż.
Mam dylemat!!

Mycha ale ja nie uzywam NAN 2R tylko Bebilon 2,wiec przykro mi ale nie odpowiem na Twoje pytanie:no: :-) . A smoczki ostatnio kupiłam jej 3 i woli te szybsze, bo z tego smoka z jedną dziurką piła, i piła i piła:szok: , aż z tego wszystkiego mleko było juz chłodne:-D
A ja małej podam jabłuszka może w połowie stycznia, nie bedę się śpieszyć.

Wojtuś zupki i jabluszko je łyżeczką,podobnie kaszkę mleczno-ryzową.Chociaż zupkę z marchewki to tak raczej w malutkich ilościach:tak: po kilku łyżeczkach robi bunt i nie otwiera buzi:-D Musze spróbowac jabluszko z banankiem;-) pewnie mu zasmakuje:-) bo slodkie:-)
A napiszcie jak często karmicie dzieci bo ja nadal baaaardzo często:baffled: i po jabluszku i po zupce musze dawać cycusia:confused: a wy???

mju my tak samo, tylko cycuś co 2 - 2,5 godz tylko że u nas zdarza sie też od czasu do czasu herbatka a jak u ciebie?

Jak widać Anielka ukochala mamusiny cycuszek :-) moze spróbuj łyżeczką cos jej podac. Jeśli ma takie niechęci do czego innego to ciekaw jak zareaguje w przyszłosci na np jabłuszko ;-)

A Nelka dostała wczoraj 30ml soku z winogron i ziółek - wypila wszyściutko

Cleo, Mju-a kiedy macie zamiar dac małym jakieś jabłuszko itp. rzeczy???:confused: :-) . Ja tak myslałam w połowie stycznia jak Ala bedzie mieć 4,5 mies. ale mąż dzisiaj kupił jej deserek Gerbera jabłuszko i jabłuszko z marchewką i tak mnie troche korci, żeby jej juz dać:tak: :-D

reklama
Dalam wczoraj Oliwce juz drugi raz kaszke mleczno-ryzowa z Bobovity i zjadal 70ml :szok: Wydaje mi sie ze to duzo jak na poczatek, ale tak JEj smakowala ze nie mialam sumienia zeby dac Jej mniej ;-) No i ladnie je juz z lyzeczki, z kazdym daniem jest lepiej. Mala zdolniacha, szybko sie uczy :-) A w poniedzialek chce Jej dac troszke soczku jablkowego. Narazie wprowadzam wszystko jablkowe, nie chce Jej za bardzo namieszac w zoladku. Potem moze marchewke, banana i inne.

Do góry