reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Dieta niemowlaka-co i kiedy !

reklama
To chyba ja mieszkam w jakiejś dziurze bo u mnie nie ma:-D:-D:-D:-D, ale zaangażowałam całą rodzinę do poszukiwania tego mleka;-):-), więc może ktoś znajdzie, hehee

U mnie też nigdzie tego mleka nie ma:no: i nawet w tych komunistycznych sklepach go nie widziałam:no:. Jest tylko Mlekovity i Łaciate, ale czy to jest to samo:confused:.

Ala sie przekonała do kisielku, chyba wtedy jej sok, na którym go zrobiłam nie za bardzo smakował, wczoraj i dzisiaj zrobiłam z innego i nie rozcieńczyłam go z wodą i wyszedł pyszny, słodziutki, mniam.:tak: Dzisiaj to aż jej musiałam dogotować drugą porcję:szok: :-D :laugh2: :-D i zjadła wszystko.:tak: ;-)
Ryba mleko w proszku Łaciate:eek: :confused: -pierwsze słyszę:eek: :oo2:
U mnie to mleko jest na półce obok kaszek, kelików i mleka modyfikowanego.

Renne co do kaszki manny niejesteś pierwsza .Ja juz w 6 miesiącu Pati ją dawałam.
Zastanawiam się nad gęstą kaszką na noc. Pati budzi się juz po 4 godzinach i wypija 100ml, mleka. Ona nie zjada więcej niż140ml nawet w ciągu dnia.
Przeraże was znowu Pati jadła pyze z mięsem ,nic jej nie było i bardzo jej smakowała. Dziś sprubowała naszego śniadanka bułeczki z masełkiem i wędzonym indykiem. Aż buźke otwierała na jeszcze.
Co do deserków to miksuje banana, brzoskwinie, winogrono, truskawki, ścieram jabbłko i gruszkę oczywiście nie wszystko razem.
Co do tego co napisała ryba od pani doktor to Pati tez to jadła, załapała się na taki danie w szpitalu na odwiedzinach u pradziadka.
NikaMD może ty w ciąży jadłaś gorzkie rzeczy i tak mu zostało?
Co do batonów jadła neskwika,i chocapik. Nie całego oczywiście. Kuzynka dała jej spróbowac i jadły gryz jedna gryz druga.

Moja Mama kupiła (w jakimś pokomunistycznym sklepie:-D) mleko w proszku z MLEKOWITY, czy to może być??:confused::eek:

reklama
ugotowałam dziś niuni zupkę z kurczaczkiem i z ryżem, pierwszy raz na mięsnym wywarze. Taka mi pyszna wyszła, że nie wiem. W ogóle te domowe zupki tak mi smakują, chyba dla nas też zacznę takie gotować:-)
Ja gotuję zupkę na 2 dni, ale muszę spróbować wekować tak jak dzikidzik i rene. Tylko trochę się boję:zawstydzona/y::no:. Nie wiem dlaczego. Zresztą na razie nie mam w czym wekować, bo jestem stary dureń i wszystkie małe słoiczki zawsze wyrzucam, bo niby do czego mogłyby mi się przydać.
Ostatnio robię oleńce kisielki (malinowy i winogronowy), tak je wcina, że nie :szok:.
Dziś kupimy po raz kolejny kaszkę, dodam do niej trochę mojego mleka, może w ten sposób bardziej jej posmakuje
:dry:

Do góry