reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Dieta niemowlaka-co i kiedy !

reklama
Mju raczej nic jej nie będzie po kaszce podanej 2 razy w ciągu dnia.
Ja Wojtkowi daje kaszkę ok.18 a potem przed snem ok.19.30 120ml mleczka z jedna miarką kaszki i zasypia bez peoblemu,ale....znowu się budzi w nocy...:-p :baffled: :-p

Własnie próbowałam dać Anieli mleko Bebiko 2r - jeny ale mi sie dziecko wzdrygnęło... nie chciała jeść więc znów skończyło się na piersi... ciekawe o której jutro wstanie:baffled: :confused: ale na jutro mam nowy plan, ok 17 dam jej kaszkę - chyba nic się nie stanie jak dostanie kaszkę 2 razy dziennie czy to grozi utuczeniem? Jak myslicie???

Mju jak Ci nie chce jeść Bebika, to spróbuj Ją oszukać-zmieszaj swój pokarm z mlekiem modyfikowanym-najpierw więcej Twojego mleka a potem zmieniaj proporcje aż podasz jej samo Bebiko. Anielka nie chce pić bo przecież czuje, że to inaczej smakuje:tak: :-D, ale właśnie tak zalecają lekarze przechodzić na sztuczne mleko w przypadku starszych dzieci, które już wiedzą, że chce im się "wcisnąć":-D coś innego :tak: ;-) :cool2:
A co do kaszki, Alicja je 2 razy dziennie w ilościach 120 ml (2 miarki kaszki) i 240 ml(3 miarki) na noc i do utuczenia jej daleko, więc spokojnie;-) :-)

RENEE a co masz na myśli mówiąc "miarka" - bo ja Anieli daję kaszkę bobovity i tam jest na łyżki :baffled: :eek: Ja daję jej 4 łyżki na 200ml wody...:baffled: :confused:
Ja sypię miarki od mleka:tak: Tylko, że ilość miarek jest różna w zależności od mleka.:baffled: Np. do Bebilonu sypię tak jak podałam, ale do NANa musiałam sypać duuużo więcej kaszki inaczej się wiązała z tym mlekiem ( też używam Bobovity). Kurcze 4 łyżki:szok: , to chyba wychodzi Ci strasznie gęste i butelką się chyba podać nie da. Moja pije kaszkę z butli.:tak:

Mju A Oliwka je kaszki Nestle i tam na 150ml wody daje sie 6 plaskich lyzek kaszki. Wychodzi gesta kaszka ale ja podaje JEj kaszke lyzeczka, niech uczy sie juz jesc lyzeczka a jak najmniej z butli. Wyjdzie JEj tylko na dobre ;-) a do tego do kazdej butli mleka dodaje 2 miarki kaszki (zalecenie lekarza) bo inaczej Mala ulewa, taki juz JEj urok :dry: i podobno od kaszki dzieci tyja ale ja nie widze u Oliwii zadnej duzej roznicy w wadze, wrecz przystopowala z waga. Gdy skonczyla 7 miesiac wazyla 8600g przy wzroscie 74cm. Wiec sama ocen ;-)

reklama
Dla mnie to wygoda, że mi pije kaszkę z butli przed snem, bo ją to uspokaja i jak wydoi całą butlę to już jest na wpół śpiąca- wtedy tylko smoczek do buźki i Ala śpi:tak: :-D

Do góry