reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Dieta niemowlaka-co i kiedy !

reklama
Renee pytałaś wcześniej o tę zupkę pomidorową ale przez problemy z serwerem na forum nie miałam Ci jak odpisać. Ja mam w słoiczkach pomidory zagotowane przez teściową. Ale jak nie masz takich to możesz dodać soku pomidorowego. Z tym koncentratem to tak jak pisałaś konserwanty. Ja jeszcze nie gotowałam pomidorowej ale możesz spróbować.

Oliwia tez od dawna pije melisę z jabłkiem i nic jej nie dolega, to zalezy od dziecka:nerd:
Pani doktor powiedziała nam, że możemy powoli wprowadzac gluten, tzn kaszkę pszenną(chyba chodziło jej o kaszę manną:confused:), biszkopty.
Dałam Liwce do gryzienia sucharki i strasznie jej zasmakowały, w końcu może używać zębów:laugh2::laugh2::laugh2:;-)

No ja właśnie też ostatnio słyszałam w "Mamo to ja " na tvn style mówili, że można, jeżeli dziecko karmione jest piersią, tylko tak się zastanawiam, jeżeli chodzi o kaszę manną, to na jakim mleku ją ugotować:eek: :confused: :dry: , no bo przecież nie na krowim, a wszystkie modyfikowane nie są do gotowania:baffled:.

Renee sprobuj ugotowac ta kasze na tym niebieskim mleku z paczki, uzywa je kilka dziewczyn i z tego co wiem nie narzekaja. Wiec moze Ali tez nic nie bedzie ;-)

Nie Luczynko, ja na razie tej kaszy nie mam zamiaru małej wprowadzać do menu, tylko tak mnie to zastanowiło na czym ją ugotować:confused:

raczej biszkopty i kaszke manna mozna dawac po 9 miesiacu:tak:
Moja wikusia uwielbia deserki owocowe z jogurtem firmy gerber sa geste jak budyn i smaczne:tak: jak narazie widzilam tylko dwa rodzaje z jogurtem lubi tez zupke jarzynowa z cielecinka albo kurczaczkiem:tak: ale za pomidorowa z ryzem nie przepada:no: kupilam raz taki duzy sloik i musialm wyzucic bo niechcial jesc:wściekła/y:

Ja pytalam lekarki o ta pomidorowa i powiedziala ze moge sprobowac skoro chce ale na wlasna odpowiedzialnosc :baffled: I stwierdzilam tak jak Mju ze poki co to te pomidory sa tylko nadmuchane chemia i poczekam jeszcze troche az tesciowa bedzie miala swoje pomidorki, bez nawozow i innych swinstw.

reklama
Do góry