reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Dieta Maluszków

Wronka- to jak on błękite kaszki lubi, to już jest nieźle :-) MM polubi :-) Przypomnij mi, bo jakoś nie pamiętam, czy o tym pisałaś, czy w ogóle próbowałaś podać mu (tak na próbę) mleko modyfikowane?
A czy podawać MM do 3 r.ż. czy krócej to już zależy od rodziców, dziecka i pediatry :-)
tak probowałam, reakcja była taka jak z soczkami, wodą czy herbatką w butli, cos tam łyknąl, a za chwilę się butelka bawił i odpychal ją.
Wronka - to nie chodzi o to jak się dziecko bedzie miało he he , to moze raczej dlatego że to MM dla mnie jest wstretne w smaku . I jakoś żal mi było go dawać Szymkowi jak już chciał krowie . a krowie sama poprostu bardzo lubie .
Tym bardziej że jak pisałam nie pija go jakoś dużo bo woli inny nabiał . jakby pił duzo to może bym mu dłuzej dawała .
A no i nie daje mu mleka z kartonu tylko kupuje to w szklanych butlach, zeby nie było UHT

aniez- u mnie raczej to moje postanowienia :).
Weronika uwielbiała mm, piła takie z kartonika już gotowe i się za nim trzęsła. Mnie natomiast wydawało się ze dzięi mm ma wiecej wietamin itd, bo to taki nie jadek był (Jest). Na mleko krowie miala awersje i jak skończyliśmy z mm, to mleka w ogóle nie piła. Teraz na szczęście krowie toleruje, ale tylko z czyms, czyli np z płatkami , samego krowiego nie ruszy.

reklama
Sospettosa, nie dalej jak kilka godzin temu szukalam w necie informacji o rodzajach miesa, jakie moge dawac malej. No i wedlug tego, co znalazlam, moge dawac jej chuda wieprzowine... Kilka linijek nizej doczytalam sie, ze od 9ego miesiaca powinno wprowadzac sie takie zupy jak ogorkowa (byly wspomniane inne, ale juz nie pamietam jakie). Jesli odnajde ta strone, wkleje link.

znalazlam:

Dieta niemowlaka

no wiadomo, dobra zupka nie jest zła, o ile jest ugotowana z myślą o dziecku, a nie normalnie na obiad, czyli na litr wody kilo soli, łopata ziarenek smaku, szklanka pieprzu i słoik ogórków :|

ja tam nie wiem, jak dlugo bede malej podawac MM i kiedy przejde na mleko krowie, u mnie to bedzie zalezo tylko od alijki, nie ode mnie... jak bedzie pila to i niech 3 lata pije... bo to ze mi cos nie smakuje to smieszny argument... ma dziecku smakowac nie mi... hehe

Tak sobie czytam i czytam i widzę że wasze dzieci zjadają prawie słoik zupki czy dania na raz. Qrcze a Zosia to tak 1/3 na raz potrafi zjeść, nie więcej i to tego małego słoika. Raz jej się zdarzyło że ponad pół zjadła ale takie rzeczy to tylko z marchewkową z ryżem.

Tak sobie czytam i czytam i widzę że wasze dzieci zjadają prawie słoik zupki czy dania na raz. Qrcze a Zosia to tak 1/3 na raz potrafi zjeść, nie więcej i to tego małego słoika. Raz jej się zdarzyło że ponad pół zjadła ale takie rzeczy to tylko z marchewkową z ryżem.

Antoś też je tylko po pół słoiczka przy dobrych wiatrach- i to na raty

tak probowałam, reakcja była taka jak z soczkami, wodą czy herbatką w butli, cos tam łyknąl, a za chwilę się butelka bawił i odpychal ją.

Weronika uwielbiała mm, piła takie z kartonika już gotowe i się za nim trzęsła. Mnie natomiast wydawało się ze dzięi mm ma wiecej wietamin itd, bo to taki nie jadek był (Jest). Na mleko krowie miala awersje i jak skończyliśmy z mm, to mleka w ogóle nie piła. Teraz na szczęście krowie toleruje, ale tylko z czyms, czyli np z płatkami , samego krowiego nie ruszy.

no to pewnie że lepiej u mnie Szymek na szczęscie super je szczególnie warzywa i to takie których dzieci raczej nie lubią ( przoduje szpinak i brokuł )

ja tam nie wiem, jak dlugo bede malej podawac MM i kiedy przejde na mleko krowie, u mnie to bedzie zalezo tylko od alijki, nie ode mnie... jak bedzie pila to i niech 3 lata pije... bo to ze mi cos nie smakuje to smieszny argument... ma dziecku smakowac nie mi... hehe

Jakbyś przeczytała dokładnie to byś doczytała że SZymek nie chciał pić mleka MM . jak miał ok 1.5 roku dlatego między innymi dałam mu krowie.

reklama
Do góry