reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Dieta Maluszków

Faktycznie na sloiczkach pisze. Na tych co mamy w domku jest 24 godziny.

Zielona- taki czajnik jak Ty masz u mnie tez stoi. Tylko nie smakuje mi z niego woda,ma jakis taki metaliczny posmak jak dla mnie. Chcialam dla gotowanej wody dla Poli kupic inny czajnik , taki z filtrem, a takie juz pomiaru temperatury juz nie maja, dlatego pytalam o patent z mierzeniem wody :)

Co do glutenu w kaszce mannej - mi lekarka kazala pierwszy miesiac 2x w tygodniu tylko po lyzeczce, potem 4x w tygodniu.........

reklama
my byłyśmy u lekarza i pani doktor powiedziała że nie ma potrzeby dokarmiania do 6 m-ca bo mała ładnie przybiera (7300g) mamy tylko podawać łyżeczkę kaszy mannej ja gotuję ją z wodą a potem rozcieńczam ze swoim mlekiem i już cała filozofia ;-)

Hejka
Ja mam specjalne smoki do kaszki wlasnie z aventu maja taki prostokacik tylko problem jest w tym ,ze kaszki z nestle czeso sie zatykaja mimo, ze daje wg przepisu na opakowaniu.dlatego teraz kupie z bobovity
a te kaszki z glutenem są już po 4 mcu bo ja z bobovity znalazłam dopiero po 6 mcu :/
a to do kaszek są specjalne smoki? ja mam butle aventa i ciekawe czy dostane do tego smoka czy bede musiala dodatkowe dziury porobic w obecnym

ło matko czytam i czytam i czarna magia...

i nie wiem nadal co najpierw zapodać czykaszkę czy owoce lub warzywka.....:baffled:

hmm ja zaczelam od jablka, pozniej dalam marchew, pozniej byla marchew z bananem i jablkiem, jablko z marchewka - no i Ola dostala uczulenia na marchew wiec wskoczyla nam dynia z ziemniakami i szpinak z zniemiakami. kolejnie kaszka bananowa a pozniej malinowa.

teraz wybieram co chce jej dac dodatkowego nadal urozmaicajac - hit ostatnich dni jabla z jagodami :-)

w sumie kazdy robi jak uwaza - mi dzisiaj pediatra powiedzila ze mam dziecku zupe jarzynkowa podac nie wiedzac ze juz zaczelam jakis czas temu rozszerzac menu. jak dla mnie zupka na pierwszy strzal to troszke za duzo i moze zacznij od marchewki :-D

Akatka ja zaczęłam od ziemniaczka- sama osobiście ugotowałam, wymęczyłam cyca o 25 ml mleka upapkałam i zapodałam Antolowi- ale w takiej postaci był beee....więc next day zapodałam marchewkę z ziemniaczkiem Hippa= oo tak trafiłam tym w gusta synusia....teraz zamierzam podać jabłuszko, soczek jabłkowy a później kaszkę jakąś owocową....wsio po kolei i powolutku

Ja z glutenem mam już za dużo incydentów za sobą :|.
Np moja wspaniałomyślna matka nagotowała Adasiowi kaszki manny na mleku UHTym jak ten jeszcze dwóch miesięcy nie miał :|. Małemu na szczęście nic nie było i nawet mu smakowało, no ale helooooł :|

hehe, pamiętamy, pamiętamy :-)

tez chce taki:-)

Zielona- taki czajnik jak Ty masz u mnie tez stoi. Tylko nie smakuje mi z niego woda,ma jakis taki metaliczny posmak jak dla mnie. Chcialam dla gotowanej wody dla Poli kupic inny czajnik , taki z filtrem, a takie juz pomiaru temperatury juz nie maja, dlatego pytalam o patent z mierzeniem wody :)

temat czajników z temperaturą obcykany u mnie na maxa i tak:

miałam taki:Czajnik Philips HD 4686 - porównanie cen w sklepach internetowych dał radę 1,5 roku i padł...utrzymywanie temp użyłam w tym czasie może z poślizgiem 2 razy :sorry2:
i teraz zamówiłam taki (Daga ten Ci się spodoba :-)): Czajnik Zelmer 17z016 - porównanie cen w sklepach internetowych , zobaczymy co to za cudo...
a i taj najlepiej sprawdza się metoda - jak mnie nie parzy to mojego dziecka też nie :-):-):-)

i nie wiem nadal co najpierw zapodać czykaszkę czy owoce lub warzywka.....:baffled:

Akaata, ja robię tak: najpierw "Pierwsza Marchewka" Hippa, potem "Pierwsze jabłuszka" Hippa, potem pójdzie ten nieszczęsny gluten znów pewnie z marchewką (lub jabłkiem), a potem "Marchewka z ziemniaczkiem" Hippa, itd, itd...

kurcze laski, pojadałam dzis na obiad kurczaka w sosie francuskim z białym winem i świeżą bazylią i moje dziecię odmówiło cyca....trochę possała i bunt - jakby jej nie smakowało...myślicie, że to wino (było w sosie) mogło mieć wpływ ? :baffled:

reklama

ja zaczynałam od kaszki...zawsze to mniejszy szok dla brzuszka dziecka, bo w końcu kaszka też jest mleczna :)
ale jak zdecydujesz sie na jabłuszko albo marchewke też nic nie powinno sie stać :tak:

Do góry