reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Dieta Maluszków

pytanie do mam : tylko na cycu
czy juz cos wprowadzacie?
ja jeszczze nic nie dalam
podajecie juz gluten?
w jakiej formie?
manna?
ile i jak czesto?

my jeszcze nic nie wprowadzamy, choć Ola rozglada sie za jedzeniem
Pewnie poczekamy aż skończy 4 m-ce i cos damy ale co?
nie mam pojęcia jak to sie rozszerza dietę
chyba trzeba gdzies zasięgnąc wiedzy

reklama
kwiatek - ja daje kleik na moim mleku .

i dziś przełom moje dziecko wypiło z butelki . mleko z butelki jest bee herbatki tez ale zrobiłam jej 1/3 soczku jabłkowego i reszta wody i wypiła 150 . :)
bardzo jej smakowało .
czyli jak Szymek granulaty z butli odpadaja , mleko pił no ale on butlowy był

Amelia jeszcze nic nie dostala oprocz herbatki rumianek koper ktorej tez nie chce pic.Korci mnie zeby cos jej dac bo noce sa koszmarne budzi sie co chwile ale czy to cos zmieni w nocy???W dzien nie jest zle.

nie wiem czy Daga Wam przekazala
jak nie mialam netu to smsowalam ze dalam wtedy malemu bebiko bo noce zle przesypial i co?
wypil elegancko 120 ml dopoil sie calym cycem i obudzil sie.... po dwóch godzinach i znó szamał
nocka byla bez zmian
wiec zaczynam wierzyc ze to taki nawyk jedzeniowy u niego
w dzien jakos co 2 godziny wytrzymuje a w nocy kosmos
pomine juz fakt ze bylam wtedy u mamy i jak zawsze mnie "podbudowala" ze nie wie co to za matka co daje butelke jak ma pokarm i ze na pewno bedzie go bolec brzuszek
na szczescie nie bolal... i kupa byla ladna
ale juz nie daje modyfikowanego bo to nic nie zmienia
moze spróbuje z kleikiem jak Aniam lub kaszka jak Wronia

No, to mamy pierwszą kaszkę za sobą;-). Synek wcinał aż miło, nie wiem ile zjadł, bo karmilam go łyżeczką z miseczki, ale sporo wszamał. Ciesze się , bo córcia totalnie bez kaszkowa byla i jest do tej pory..
jaka kaszke podalas?
na mleku czy na wodzie?
jaki smak?

caly czas mnie korci by spróbowac z marchewka
moze dzis mu dam...

nie wiem czy Daga Wam przekazala
jak nie mialam netu to smsowalam ze dalam wtedy malemu bebiko bo noce zle przesypial i co?
wypil elegancko 120 ml dopoil sie calym cycem i obudzil sie.... po dwóch godzinach i znó szamał
nocka byla bez zmian
wiec zaczynam wierzyc ze to taki nawyk jedzeniowy u niego
w dzien jakos co 2 godziny wytrzymuje a w nocy kosmos
pomine juz fakt ze bylam wtedy u mamy i jak zawsze mnie "podbudowala" ze nie wie co to za matka co daje butelke jak ma pokarm i ze na pewno bedzie go bolec brzuszek
na szczescie nie bolal... i kupa byla ladna
ale juz nie daje modyfikowanego bo to nic nie zmienia
moze spróbuje z kleikiem jak Aniam lub kaszka jak Wronia

jaka kaszke podalas?
na mleku czy na wodzie?
jaki smak?

caly czas mnie korci by spróbowac z marchewka
moze dzis mu dam...

podałam mu kaszke jabłkowo-bananowa, robi się ją z wodą bo jest z mlekiem modyfikowanym;-) (kaszka bobovity, po 4 m-cu)

reklama
Wronka skąd masz cierpliwośc żeby podawać dziecku kaszkę z łyżeczki? :) Podziwiam :)
Ja tylko z butli i ładnie Adaś je. Moment i już po kaszce :)

Kwiatku
polecam malinowa kaszkę z bobovity :) pyszna :)
taka niebieska, po 4 m-cu :)
i nie słuchaj mamy!! Bebiko to nie trucizna przecież :)

Do góry