reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dieta Maluszków

tez tak mysle, bo Pola tak samo robi z pierwszymi kilkoma lyzkami wszystkiego... no, procz kaszki. Kaszka jest the best od pierwszego posmakowania:tak:

U nas tyż
Od 3 dni wieczorem wcina kaszę i jest zachwycona. Za to owocki póki co be, chyba za intensywny smak dla niej na razie

reklama
u nas musimy się wstrzymać z bananami... mały za każdym razem jak zje coś z bananem ma cały ryjek w kropkach... moja mała biedroneczka :-p

Przekonałam się ostatnio, że to prawda że dziecko rano coś uwielbia jeść a wieczorem to już przeszłość
Otóż - Julcia jako pierwsze dostała kleik ryżowy i wcinała aż jej się uszy trzęsły - nie było nic smaczniejszego. W piątek rano na sniadanko również dostała kleik i była zachwycona, a wieczorem kleik był BLLLLEEEE, wrzask, pisk, itp.

W sobotę dostała marchewkę +ziemniaczek - razem jedna papka - może nie było to rewelacyjne, ale z 1,5 łyżeczki zjadła.

Natomiast w niedzielę, okazało się, że mamy znowu coś wspaniałego co smakuje - kaszka ryżowa z jabłkami - cud miód. Julka wcina aż miło

Dziś na obiad świeże surykatki.... eeeeeeeee to nie to :-p
Dzisiaj zapodałam Markowi szpinak z ziemniaczkiem i .... bylo PYCHA! Nawet się nie otrząsnął co mu się zdarzyło i po marchewce i po jabłku...

dzisiaj Q zjadł swoje pierwsze mięsne danie :-) jarzynki z delikatnym królikiem... bardzo mu smakowało :-)

Matko czy tylko my nie dokarmiamy sie?Ja mialam kiedys zapodac kaszke ale zrezygnowalam i czekamy jeszcze.Zaczniemy pewnie od szostego miesiaca.
Boje sie strasznie bo przy tej skorze atopowej moze nie byc za ciekawie z dokarmianiem.Moga byc alergie.No nie wiem jak zaczniemy to sie przekonamy.
Moja mala nie chce nic pic.Czy jest ktos kto karmi cycem i nic poza nim nie oferuje dziecku???Ja chce ja chociaz dopajac bo i goraco jest ale za chiny ludowe nie chce nic pic.Czasem wypije doslownie z 15 ml herbatki i tyle.

a my dzisiaj pierwszy raz marchewkę jadłysmy.
Ola jak zwykle krzywiła się ale mniej niż poprzednio i zjadla całe 3 łyżeczki.

Matko czy tylko my nie dokarmiamy sie?Ja mialam kiedys zapodac kaszke ale zrezygnowalam i czekamy jeszcze.Zaczniemy pewnie od szostego miesiaca.
Boje sie strasznie bo przy tej skorze atopowej moze nie byc za ciekawie z dokarmianiem.Moga byc alergie.No nie wiem jak zaczniemy to sie przekonamy.
Moja mala nie chce nic pic.Czy jest ktos kto karmi cycem i nic poza nim nie oferuje dziecku???Ja chce ja chociaz dopajac bo i goraco jest ale za chiny ludowe nie chce nic pic.Czasem wypije doslownie z 15 ml herbatki i tyle.
to moga sobie z Sebcislawem uscisnac dlonie, bo on tez nie chce pic, nie chce jesc niczego poza mleczkiem. Mleczko jest the best. Ja niczym nie dokarmiam, jest tylko na piersi. Probowalam dopajac, ale ulewalo sie po 10-15 min wiec zrezygnowalam. Raz probowalam dac zupke, ale zjadl niecala lyzeczke wiec tez zrezygnowalam. Poczekam do 6 miesiaca, wiec nie jestes sama:)

reklama

my też jeszcze nic, tak długo czekać nie będziemy, bo ja do pracy wracam, ale najpierw planuje kleik na moim mleczku zapodać, Mała mi się co góra 4h w nocy budzi, a czasem 3, więc chce spróbować na wieczór dać coś konkretniejszego, ale to za jakieś 10 dni chyba. Alicja piła wodę jak były upały, ale teraz też nie chce, czasem od biedy jakieś 15ml wypije

Do góry