reklama
sospettosa
Fanka BB :)
dziewczyny kupiłam dzisiaj kleik ryżowy dla Julki, na opakowaniu jest podany przepis na gęsty - proszę podajcie na taki rzadki do butelki.
powiedz jeszcze jaki producent i jaki masz smoczek do butelki , w sensie czy z wieksza dziurka.
Ja od dawna podaje kleiki i kaszki i nigdy nie musiałam karmić Adasia łyżeczką. Ale mam smoczek z większa dziurką, a przygotowywałam wg przepisu na opakowaniu.
uzywam kaszki bobovity, a one są żadsze niż nestle.
tam na pzrepisie sa łyżki stolowe, a moja miarka sa łyzki od mleka modyfikowanego ktore sa troche mniejsze niz stolowe. tyle ile kaza wsypac stolowych, tyle supie miarek od mleka
Ostatnia edycja:
powiedz jeszcze jaki producent i jaki masz smoczek do butelki , w sensie czy z wieksza dziurka.
Ja od dawna podaje kleiki i kaszki i nigdy nie musiałam karmić Adasia łyżeczką. Ale mam smoczek z większa dziurką
kleik bobovita
a smoczek dr brawna - poziom 2 (od 3-6 miesięcy)
sospettosa
kleik bobovita
a smoczek dr brawna - poziom 2 (od 3-6 miesięcy)
ja nie wiem jak z tymi rozmiarami smoczkow, bo dziurkę w smoczku zrobil Adasiowi dziadek
dosypuj po jednej miarce do mleczka i sprawdzaj jaka jest gęsta, ja mowie...robie zawsze tak jak na opakowaniu ...tylko uzywam zamiast lyzki stolowej, miarke od mleka
ja nie wiem jak z tymi rozmiarami smoczkow, bo dziurkę w smoczku zrobil Adasiowi dziadek
dosypuj po jednej miarce do mleczka i sprawdzaj jaka jest gęsta, ja mowie...robie zawsze tak jak na opakowaniu ...tylko uzywam zamiast lyzki stolowej, miarke od mleka
dzięki, a ile razy dziennie podajesz kaszkę czy kleik
sospettosa
dzięki, a ile razy dziennie podajesz kaszkę czy kleik
rano i wieczorem , czasem tylko wieczorem
magda1978
Od przyszłego tygodnia na dobre startujemy z rozszerzaniem diety, najpierw marchewka i ziemniaczek, pod koniec m-ca spróbujemy z jakąś kaszką.
Pierwsze ziemniaczkowe próby mamy za sobą, dziś przy obiedzie tatuś przemycał Zosi porcyjki, tak się na nie rzucała, że aż siadała
Pierwsze ziemniaczkowe próby mamy za sobą, dziś przy obiedzie tatuś przemycał Zosi porcyjki, tak się na nie rzucała, że aż siadała
annaoj kce
08.06/04.10/09.13
a ja sobie dzisiaj swojskiego króliczka przywiozłam, większość dla nas, ale całą nóżkę poporcjowałam dla Alicji jak już zaczniemy mięsko wprowadzać, bo nie wiadomo kiedy znowu się król trafi;-)
zielona maupa
Na skrzydłach melancholii
A masz jakies fajne przepisy na tego krolika? Ja ostatnio udusilam. Mi smakowal, a moj chlop sie krzywil.
reklama
wczoraj zachęcona zakupami w tesco (kaszki, słoiczki i kleik) postanowiliśmy podać małej kleik. Pierwsza próba nieudana - to chyba wina smoczka - prawie nic przez niego nie płynęło, więc pojechałam kupiłam smoczek poziom Y (do gęstszych pokarmów) i dzisiaj pierwsza butla rano kleik, na 120ml wody normalnie 4 miarki mleka i trzy miarki kleiku. Julka wciągnęła szybciutko i chyba jej smakowało, teraz obserwujemy czy wszystko będzie z brzuszkiem ok.
Więc oficjalnie zaczeliśmy wprowadzać coś nowego
Więc oficjalnie zaczeliśmy wprowadzać coś nowego
Ostatnia edycja: