reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dieta Maluszków

reklama
Kupiłam to z polecenia bardzo bliskiej znajomej, której pomogło i mówiła, że na alergię działa, a mój M. jest biedny z tą swoją alergią przez co źle śpi, chrapie, nos ma wiecznie zawalony, poci się na twarzy bez powodu. Alergologów zaliczył masę i od każdego się dowiedział, że leki musi brać dożywotnio:-( A te leki albo tak go znieczulają, że nic nie czuje albo sprawiają, że jest śpiący.
Dlatego zaryzykowałam i kupiłam ten flavon. Dam Wam znać, jak to będzie się rozwijać..

A odczulał się Twój mąż? Bo to ponoć u niektórych pomaga (tylko co jakiś czas trzeba powtarzać).

Mój B też mega alergik i właśnie 4-5 lat temu się odczulał, całą zimę chodził, drogie to cholerstwo, ale efekty są. Kiedyś całe lato zasmarkany chodził, oczy jak u chomika albo po lekach wiecznie śpiący. Teraz od czasu do czasu rano jedną tabletke weźmie.

To tak jak i ja z tą alergią, leczyłam się tabletkami jak zaszłam w ciąże odstawiłam i sa efekty. Jeszcze takiej pokrzywki jak teraz od pylących traw nie miałam nigdy. Tez muszę coś wymyślic bo ten telfast nic nie daje. Tyle ze z ciała mi zlazło zostało na rękach i nogach.

dziewczyny, jako że teściowej pole obrodziło w cukinie to próbuje to jakoś wykorzystać i dziś po południu zjedliśmy z Antkiem cukinie pokrojoną w cienkie plasterki obtoczoną w jajku i bułce usmażoną na masełku. Do jajka dodałam bazylii i vegety natur pycha...takie delikatne wyszło :)

no i moje dziecko w końcu przekonuje się do kaszy KUSKUS. Bardzo mi zależy żeby jadł kasze i makarony pełnoziarniste bo zdrowsze to niż ziemniaki- a on to pyry jadłby tonami. Dziś zrobiłam gulaszyk z indyczka z porem , marchewką i cukinią of course i wszamał z kaszą . No i na dodatek poszły buraczki- bo on surowe buraczki pomemlane z sosikiem uwielbia

Nata, mozesz napisac jak przygotowalas ta zupe grzybowa, ktora Julce dalas? Mysle o ugotowaniu pieczarkowej, a jedyna jaka umiem to zupa-krem z pieczarek... No i chyba takiego cudu malej nie powinnam jeszcze dawac...

reklama
Do góry