reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dieta Maluszków

zielona wprawdzie nie mnie pytałaś o zupę grzybową ale napisze ci jak ja robie
obieram pieczarki ze skórki kroje w cienki plastry zalewam wodą i gotuję z kilkoma ziemniakami aż będzie to miękkie. Przyprawiam vegetą, maggi i na koniec jak już wyłącze to zabielam śmietaną 18%. Wszystko.
Daję M. tylko wywar i ziemniaki.

reklama
Nata, mozesz napisac jak przygotowalas ta zupe grzybowa, ktora Julce dalas? Mysle o ugotowaniu pieczarkowej, a jedyna jaka umiem to zupa-krem z pieczarek... No i chyba takiego cudu malej nie powinnam jeszcze dawac...

Zielona ja robię tak - grzyby leśne - na nieduży garnek dwie garści wrzucam zalewam wodą - gotuję aż się zszumują - zbieram to co tam wypłyneło, zmniejszam gaz i gotuje dalej - dla julki odlałam wywar z tych grzybów dolałam wody i wrzuciłam warzywa wedle uznania - u mnie marchew, pietruszka seler, - gotuję i już

Nie dawałam ziemniaków ale za to zrobiam lane kluski

u nas wczesniej juz byla zupa z pieczarek, wszystko oki.
wczoraj robiłam zupke ze swoich buraczkow , marchewki, pietruszka, ziemniaczek, i miesko. -wszamał ale za 30 min wchłonol i naszego soczystego kurczaka.

wczesniej mowilam ze lubi arbuza...hm miał po nim wysypke na 3 dzien. albo na niego uczulony lub kolejna porcja z innej serii była jakas napchana chemią? hmm

aaa zapomnialam

ostatnio robiłam spagetti, no i mały dostał i swoja porcje, zasial przy stoliczku i wcina paluchami...ale jak:)))) wciagał go całego a jak sie mu przytykało to spowrotem ciagnal na zewnatrz HEhehehe. JAK to zobaczyłam , ze nie gryzie tylko ciagnie taki długasny to od razu pokroilam, balam sie ze mu tak zaszkodzi w tym małym brzuszku.moj mały dziwolog

reklama
Wredzia mi podzera placuszki otrebowe. Mieszam otreby z jogurtem, slodzikiem, jajkiem odrobina proszku do pieczenia i cynamonem oraz aromatem waniliowym. Takie wylewam na patelnie teflonowa i smaze. Musze mlodej chyba podobne zrobic ale z cukrem albo fruktoza zamiast slodzika, bo to swinstwo straszne...

Do góry