reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Dieta Maluszków

reklama
Lenka właśnie wraca ze spacerku z babcią a tu czeka na nią pyszna zupka szczawiowa. Szczaw przesmażyłam na maśle, więc jest delikatny i nie powinna nim pluć:-D Pierwszy raz zupkę szczawiowa jej dam, ciekawe czy będzie wcinać jak wczorajszy krupnik;-)

Elvie szkoda że nie wiedziałam ;-) to bym ci podesłała takiego szczawiu co u mnie na ogrodzie rośnie bom tego cholerstwa wyplewiła i wywaliła że szok...tylko mnie wkurzało bo mi zarastało grządki...

U nas jedzonko wygląda tak:
7 ok 180ml mleka
9 180-200 kaszy
12.12.30 zupa (cała miseczka czyli jakieś 250ml)
15 jakiś deserek (jogurt, serek, czasem łaskawie owoc)
18.30 kasza
w międzyczasie woda i herbatka owocowa, chrupki, herbatniki, biszkopty

A u nas tak:

ok 8ej kaszka lub kanapka

ok 13ej zupka

ok 15ej deserek

ok 18 kaszka lub kanapka

w miedzyczasie herbatniki, soczki, czasem kolo 10ej 210ml MM i czasem okolo 19ej MM do snu

O musze poszukać...a to w każdym sklepie czy w zdrowej żywności?? bo mnie się kończy vegeta i musze kupić...

U mnie była w normalnym spożywczym takim osiedlowym w marketach nie sprawdzałam czy jest .
Kosztowało 5.50 .

elvie moja ostatnio jadła szczawiową z lanymi i bardzo jej smakowało .

U nas jest tak
8 - kasza
12 - obiadek
ok 16:30 albo deser albo drugi obiadek różnie .
Bo czasem o 12 zje zupkę od teściowej jak ma jakąś dobrą a potem coś ode mnie więc różnie .
KOło 18 jakiś owoc .
19:30 kasza lub kanapka

U nas posiłki są dośc regularne. Chyba że babcia podstępnie coś dziecku do buzi wciśnie ;/

7 - 240 ml MM
11 - 250 ml zupki
15 - jabłko, banan, kisielek...w każdym razie jakiś deserek
18 - kanapka z szynką albo petitek lubiś
20 - 240 ml MM

W miedzy czasie woda, soczki, chrupki (bardzo sporadycznie)

reklama
U nas ok. 7.30 butla kaszy mleczno-ryżowej, 260ml, nie zawsze całą na raz wypije, ale stawiam jej nisko na meblach i w trakcie zabawy sobie dopija

10.00 kanapka z masłem, serem i szynką + 2 plasterki ogórka zielonego od mamy wyżulone:-D czasem jajecznica

13.00 butla MM, wypija 150-180ml

15.00 obiad - przeważnie jest to miska gęstej zupki, zagryza ją chlebem albo jej wkruszam chleb do zupy, bo ona takie gęste mameje uwielbia. Jak my jemy coś czym ją można dokarmić to jeszcze od nas trochę dostanie;-)

17.30 deserek - kisiel z jabłkami, owoce z jogurtem, same owoce, budyń, różnie.. Wczoraj świeżego ananasa jadła.

19.30 butla MM z dodatkiem kaszki Nestle na zdrowy brzuszek, 210ml

ok. północy dopija MM, przeważnie tylko 20-30ml aby choć chwilkę pociumkać, ale czasami ma noc, że potrafi 180ml wypić.

Między posiłkami dostaje wodę, soczek, herbatkę, biszkopty, chrupki, ciastko Digestive zbożowe.. Dużo pije, mało podjada.

Kurcze, sporo moja młoda chyba je, a chudzina taka, tyczka wysoka a chuda.

Do góry