reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dieta Maluszków

aniam a jakie dajesz malej biszkopty i jak jej je podajesz. Bo ja boje sie ze sie zakrztusi a dzis chcialam takie nasaczone woda jej dac zeby miekkie byly i ja na wymioty ciagnelo

reklama
No to moja Pola je za dwoch... a wagowo pewnie ledwie 9 kg przekroczylysmy...

8.00 butla 180 ml MM
10.30 kaszka 150ml gestej
13 obiad objetosciowo duzy sloik
15-15.30 owoc, badz dwa, lub jogurt , lub kisiel budyn czy co tam wypada
18 duza kromka chlebka z szynka, je srodek, skorki pies ;-)
19.30 butla 220 ml MM

do tego biszkopty, lub chrupki... dzis po kromce chleba patrzyla jak jem galaretke, i wdrapywala mi sie na kolana... zjadla jeszcze 3/4 mojego kubka... a potem standardowo po kapieli butle

To ja muszę chyba częściej Lence jedzenie podawać, bo ona je chętnie, ale więcej niż 3/4 słoika to jeszcze nie zjadła na raz. Niech je częściej a mniej. Jak mamusia;-)

kingusnia - daje petitko czy jakoś tak ( pomarańczowa paczka ) i jest info że maja akcept CZD . zreszta nie ważne co mają ale są mięciutkie i Ola mimo braku zebów sobie z nimi radzi

Antonio to mało je w porównaniu z niektórymi bablami- (jeśli chodzi o pokarmy stałe, bo mleka pije sporo i gdyby mógł piłby tylko mm w ilościach nieograniczonych) , nad czym ubolewam, bo jak juz kiedys pisalam nakarmienie go czymkolwiek poza mlekiem to ciezka robota.
6-7 - 150-180 ml mleka mm
9- sometimes troszke chlebka z masełkiem i jajeczkiem, lub troszke owocków albo jogurcik ale są to ilości minimalne np 3 łyzeczki owoców
10- 120-150 mm
13-obiadek - pół słoiczka w porywach do 3/4 zalezy co je - czasami skubnie cos z naszego talerza
15-mleko 120
17- troszke owoców lub jogurciku
19- 180-220 mm
jak sie w nocy obudzi to wypija raz 150 ml mleka
w ciagu dnia przetraci kilka chrupek i ok 200 ml herbatki- takiej słabiutkiej, soki są u nas na NIE

Łooo matko Kamisia, muszę ci chyba dać Maję na przeszkolenie,żeby się od Antolka nauczyła jak się mleczko pije. On wypija 800ml mm?? Maja w kaszkach max 350 dziennie....

Łooo matko Kamisia, muszę ci chyba dać Maję na przeszkolenie,żeby się od Antolka nauczyła jak się mleczko pije. On wypija 800ml mm?? Maja w kaszkach max 350 dziennie....

noo- mleka to on wypija na potege- wolałabym żeby jadł obiadki i deserki . No i bez mleka to on mi nie zaśnie więc w dzień mlesio musi byc ....
z torbami pójde- bo duza puszka bebilonu starcza nam na 4 w porywach 4,5 dnia :/

noo- mleka to on wypija na potege- wolałabym żeby jadł obiadki i deserki . No i bez mleka to on mi nie zaśnie więc w dzień mlesio musi byc ....
z torbami pójde- bo duza puszka bebilonu starcza nam na 4 w porywach 4,5 dnia :/

łącze się w bólu...U Nas tez mleko to hicior a reszta jak chorągiewka zawieje:-(. Przed snem B pije 270MM.

reklama

z szymkiem tak miałam 300-400 zł miesięcznie to było mleko bebilon własnie , w zalezności czy jakies promo na mleko było , na szczescie po roczku sie zmieniło bo mleko potem pił tylko rano ok 300ml , dwa miechy później już był rzut butlą jak chciałam mu dać mleko . odstawił się sam od mleka i od butelek też

Do góry