reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Dieta Maluszków

a tak w ogole to chwale sie ze Tymus mial dzis pierwsza noc bez cyca :)
obudzil sie na butle o polnocy i o 6 rano
byla tez pobudka okolo 3 i 4 na herbatke ale cyca nie dostal :)
fakt ze nie mam w domu szalwi a cyce troche mi spuchly
czekam az moz poznym wieczorem wroci z wigilli z Kołbrzega i dopiero szałwie sobie zorganizuje
ale fakt faktem juz grubo ponad dobe cyca nie jadl wiec jestem dobrej mysli
ograniczlam mu stopniowo
juz dawno zrezygnowalismy z cyca w dzien
ale w nocy lubi sobie posssac

zalezalo mi a tym bo chce od stycznia przejsc na diete dunkana i doprowadzic sie do porzadku
a poza tym wybieram sie na wiejskiego sylwestra z orkiestra i nie chce zeby maly robil jazdy mojej mamie
bo to nie z glodu tylko z nawyku by wył

reklama
chyba i ja zrobię jakąś pomidorówkę dla młodego... a na święta chcę zrobić jakąś buraczkową... i myślę co jeszcze bym mogła podać małemu w wigilię... przecież karpia smażonego mu nie dam... pierogi też przecież odpadają... czyli musze wziąć buraczkową zupkę...

Wlasnie rozczarowal mnie Hipp. Kupilam ostatnio 3pak obiadku ich firmy, ale Natalka plula i krztusila sie nim. Co sie okazuje? Ze jest solony :dry: Teraz patrze do nich na strone, a tam wszystkie ich obiadki od 7. miesiaca wzwyz maja sol...

Wlasnie rozczarowal mnie Hipp. Kupilam ostatnio 3pak obiadku ich firmy, ale Natalka plula i krztusila sie nim. Co sie okazuje? Ze jest solony :dry: Teraz patrze do nich na strone, a tam wszystkie ich obiadki od 7. miesiaca wzwyz maja sol...

zgadza sie- ja jakis czas temu kupilam indyka z czymś tam i o mało nie zostalam obżygana przez syna mego :)

kwiatek gratki dla tymka, super!

ja tam kupuje czesto obiadki z hippa po 8 miesiacu i nawet nie patrze czy maja sol czy nie, nie obchodzi mnie to, ufam tej firmie oni wiedza lepiej co jest dobre dla dziecka, te sloiczki przechodza przez kupe badan i testow i jakis insytutow matki i dziecka...itp...i skoro takie cos wypuszczaja na rynek to znaczy ze dziecko to moze jesc, mojej niuni jeszcze nigdy nic nie bylo po tych sloiczkach i zajada az sie jej uszy trzesa!

kwiatek gratki dla tymka, super!

ja tam kupuje czesto obiadki z hippa po 8 miesiacu i nawet nie patrze czy maja sol czy nie, nie obchodzi mnie to, ufam tej firmie oni wiedza lepiej co jest dobre dla dziecka, te sloiczki przechodza przez kupe badan i testow i jakis insytutow matki i dziecka...itp...i skoro takie cos wypuszczaja na rynek to znaczy ze dziecko to moze jesc, mojej niuni jeszcze nigdy nic nie bylo po tych sloiczkach i zajada az sie jej uszy trzesa!

Jasne, nie twierdze, ze nie wiedza co robia. Z tym, ze wszedzie trabia o tym, zeby nie solic niczego, a tu taka szanowana firma soli. Inna sprawa, ze moje dziecko po prostu nie chce jesc tych zupek. Juz druga otworzylam z sola i tak samo sie krzywi.

dlatego wlasnie ja zawsze spt sklad zanim cos kupie. jasne ze dzieciom nie bedzie to smakowac jak nie sa przyzwyczajone do soli a moim zdaniem glupota jest od malego faszerowanie dzieciaka sola. a uwazac trzeba na kazdy produkt, bo nawet chrupki kukurydziane potrafia byc solone mimo ze napisane na nich ze dla dzieci przeznaczone... a najgorsze wlasnie jest to, ze nawet znana firmy robiace rzeczy dla dzieci potrafia dodac jakies "goowno", bo przeciez kasa to kasa, a ze to niezdrowe to ich nie obchodzi, to przeciez nie ich dzieci. no ale od tego jestesmy my-mamy zeby pilnowac co nasze skrzaty jedza:)

Kfiatek, takiego mi smaka ta pomidorowka narobilas, ze Sz dzis wieczorem ugotowal, nie mial wyboro:p odlalam nieco dla Sebka na jutro. ciekawe, czy mu podpasuje... tylko my nie na skrzydelkach a na "kosci" gotowalismy ale to chyba roznicy wiekszej nie robi?

Kfiatek mi tez narobiłaś smaka na pomidorową, jutro zrobię. Jeszcze nie dawałam Matiemu, ale jutro mu zrobie z ryżem! on sie ostatnio taki niejadek zrobił, zabki mu ida na całego, choć nie ma jeszcze ani jednego i tylko ciagle cycuś! ja tu mysle jak go odstawic a on ciagle by tylko przy piersi siedział.
Kfiatek my tez idziemy na taka imprezke z orkiestra i chociaz nie moge sie doczekac, (nie byłam nigdzie odkad zaszlam w ciążę) to sie własnie boje jak sobie tesciowa poradzi, niby w dzien ok ale w nocy musi byc cyc. Ona mowi, ze mam isc i sie nie martwic, wiec korzystam!! Pewnie bedzie panika pól wieczoru, ale pomartwie sie poźniej!!

Kici- u nas buraczkowa to HIT!

Kuba do soli się szybko przyzwyczaił ;-) jak miał 1,5 roku, to juz nie gotowałam specjalnie dla niego i jadł solone, aż mu się uszka trzęsły :-) Także myślę, że to nie kwestia soli, tylko innego smaku zupki.
Sól obciąża nerki i generalnie im później i im mniej tym lepiej!

reklama
M. je tylko ugotowane przeze mnei obiadki. Słoik owszem jest w szufladzie ale na awaryjne sytuacje. I nie krzywi się tylko wcina jak dają...
A pomidorowa...u nas 3 razy już byla. Dwa na koncentracie i raz na pomidorkach z puszki... różnicy nie zauważył żadnej ;-)
Buraczek oj taaaak.
Jedyne co mu nie podchodzi to kaszka bananowa...naciąga po niej...

Do góry