reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Dieta Maluszków

Kubie biszkopciki piekłam :-) ale to dlatego, bo lubię i bo są mega proste :-)

Wronka- taka baza to fajna sprawa... jakby co zawsze jest coś pod ręką, a mi się nie chce codziennie gotować... Mięsko i rybkę też sobie przygotowuje- usuwam błonkę i ości i kroję na małe porcje i zamrażam w tych porcjach, potem zsypuję do woreczka i mam zapas, a jak potrzebne to wyciągam po jednej i gotuję... jak on nie chce jeść słoików to nie znaczy, że ja muszę mieszkać w kuchni!

reklama
spokojnie moze już taką zuper jeść jak jest mało przyprawiona , po skrzydełkach też jej nic nie będzie . na zdrówko :)
Też mi się wydawało, że może, bo już przecież sporo rzeczy je i jeszcze na nic źle nie zareagowała.
No, ale od 23.30 do 1.00 płakała i podkurczała nóżki, w buźce wcale nie grzebała i nie wypluwała smoka. Zasypiała mi na rękach a odłożona do łóżeczka po minucie znów się zrywała:-( Moim zdaniem to po zupce, ale może się mylę. Jak ją ząbki bolały to reagowała inaczej..

Ja miałam w planie zrobić ogórkową, ale jakoś się wstrzymałam. Dałam Alicji troszkę wody z ogórków, krzywiła się niemiłosiernie, ale dziubek po jeszcze otwierała. Mam zamiar jeszcze ze dwa razy tak zrobić, a potem zupka i zobaczymy.

te petitki w pomarańczowej paczce faktycznie są dobre, one są smakowo pyszne i takie większe. Kupiłam inne to mały nie chciał, bo były za małe i niewygodnie sie w ręce trzymały!

elve- moze i po zupce zawlasza po koncentracie. moze jakby ze zwyklych pomidorów, choc w tej chwili to takze chemia. ale moze lepiej niz koncentrat ze sloiczka.

u nas roznie i petitki i zwykle herbatniki. i biszkopty.tyle ze ja je rozmiekczam i daje w formie papki bo kilka razy okruszki go przytkały i sie teraz jakos boje. wylacznie chrupki je sam

ja gotuję pomidorówkę Adasiowi ze świeżych pomidorów. Ale jeszcze nie gotowałam na mięsnym wywarze.
elvie może śmietana w zupce zaszkodzila. Ale takich "może" może być mnóstwo.

Ostatnia edycja:
Antonio tez jadł wczoraj pomidorową z lanymi kluseczkami - nie mu nie było na szczecie a smakowala tak ze az sie uszy trzesly:)Niestety wieczorem był znowu paw- ewidentnie zaszkodzily mu chyba biszkopty- tzn ten jeden który wszamał- bo niby gryzl jak sprawdzalam a ten czort go łykał w kawałkach i po wieczornym mleczku puscil pawiora:(Teraz jak biszkopcik to tylko z mleczkiem albo taki delikatny wlasne roboty, bo te zwykle juz mu drugi raz zaszkodzily

reklama
u nas roznie i petitki i zwykle herbatniki. i biszkopty.tyle ze ja je rozmiekczam i daje w formie papki bo kilka razy okruszki go przytkały i sie teraz jakos boje. wylacznie chrupki je sam
to tak jak u nas :)

pomidorkowa Tymus tez wczoraj jadl
ale zrobilam ja tak
nastawilam w duzym garze dla nas skrzydelka
standardowo dodalam warzywka lisc laurowy ziele angielskie i troche soli
zasypalam ryzem
potem koncentrat pomidorowy pudliszki (tylko temu ufam, jest bez konserwantów i z prawdziwych pomidorów)
takie cos odlalam Miskowi i zmiksowalam z odrobiną mięska z tych skrzydelek

a nam dodalam potem smietane troszke vegety i pieprz

Do góry