reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Dieta Maluszków

a tak w ogóle to dopieor zaczelam podawac gluten
pół łyczeczki kaszki mannej co drugi dzien
czy to jest ok?
nie iwem pediatre mam dopiero jutro-
bedziemy sie szczepic
dziewczyny karmiace piersia te co juz zaczely wprowadzac stale pokarmy- jak dlugo zamierzacie czekac z miesem?
mysle czy do ukonczenia 6 miecha czy wczesniej

reklama
justa - robię tak:
150ml wody + 5 miarek mleka modyfikowanego + kaszka ryżowa - i teraz w zależności od tego jak gęsta ona ma być daje 4 miarki lub 5 miarek kaszki ryżowej. (miarki z mleka), natomiast jak masz kaszkę ryżowo - mleczną - to już nie dajesz mleka modyfikowanego tylko na 150ml wody dajesz miarki kaszki

Zaczęłam Adasiowi sama gotować zupki, zakupiłam nowego sprzęta (blender) i pichce :).

Przed moim szkrabem nie wolno jeść, pić, ani robić mu jedzonka bo sie wnerwia. Jak ktoś je, a on nie to mu przykro, bo on też by chciał :), a jak widzi flachę, jak sie mleko przyrządza to najchętniej zeskoczył by z rąk i pobiegł po nią :)

sospettosa
u mojego tez zaczynam zauwazac te symptomy
wczoraj kleik na kolacje mu robilam na awaryjnych bo taks ie darl ze masakra
i w ogole widze ze on sie wkurza jak tą lyzeczka lovi z butli silikonowej mu daje
bo nie nadarzam naciskac
on tak prosi o nastepną porcje
brzmi to mniej wiecej tak "ge ge ge ge" i rozdziawiona buzka
mialam mu kupic wczoraj smoczki do kaszki z TT ale widzialam ze zdzierstwo 15,99
za 2 szt a potrzenbuje jeden
i zastaaniwam sie czy by nie powiekszyc sobie samej dziury w smoczku
czy ktoras tak robi?
uwazacie ze to bezpieczne?

kwiatuszek ja jeszcze nic nie podalam.Zaczne jak skonczy piec miesiecy a miesko jak skonczy szesc,ale to narazie moje plany.
Co do butelki to nie poradze bo moja nie jada nic z butli

a my już podajemy marchewkę i ziemniaczka i zapodałam mu zupkę z kurczakiem a drugą z królikiem ale któraś go uczuliła więc muszę odczekać i spróbować jeszcze raz wg pediatry w którejś zupce mógł być por i on jest prawdopodobnie sprawcą całego zamieszania.
Poza tym jabłuszko jest ble ale banany mniami

Kwiatek, my z miesem to poczekamy chyba jeszcze z poltora miesiaca. Natomiast jesli chodzi o kaszki, to ja Kostce daje z butli, ale taka dosc rzadka. I uzywamy do tego normalnego smoka niekapka z nuby. Tam jest dziurka, ktora w zaleznosci od sily ssania przepuszcza mniej lub wiecej jedzonka.

Kwiatek, u nas mięsko wchodzi już w tym tygodniu, zaczniemy od królika.
Co do butelki - ja nie przebijałam, kupiłam większe, ale uważaj - u nas przez ten duży smoczek TT pożegnaliśmy się z cyckiem, Mała nie chciała już po tym nic innego oprócz butli.

nie poleca się powiekszania dziurek w silikonowych smoczkach (mogą się kruszyć podczas jedzenia), jeżeli używasz leteksowych to możesz powiększyć

reklama
Do góry