reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Dieta Maluszków

reklama
A Marek nie chce jeść z plastikowej... karmię go zwykła łyżeczką gerlachowską... i ta mu najbardziej pasi

Poza tym moje dziecko zrobiło sobie 7 godzinną przerwe w jedzeniu TERAZ zamiast w nocy :angry: zjadł o 4:40 po 3 godzinach nie chciał potem też się nie upominał (a ja z tych co nie cisną młodemu na siłę - co innego ze starszym) potem zasnął i spał i spał. W końcu go obudziłam bo by mi cycek eksplodował

nie tk dawno jak wczoraj chwaliłam się że mój zuch chłopak je wszystko i ni po niczym mu nie jest...a dziś ma pierwsze swoim żyicu zatwardzenie....Bidulek od godziny mu się meczy, wysila i robi purpurowy na pysiu....bidulek....a te bobki wyjśc nie chcą....zaniechałam podanie marchewki jak zobaczyłam o co camman i dałam jabłuszko i troszke soczku mam nadzieje ze pomoże
i teraz nie wiem czy odstawić obiadki na jakiś czas czy jak...bo w zasadzie każdy jest na bazie marchewki...

Dziewczyny, jak podajecie maluchom pół słoiczka a drugą część przechowujecie w lodówce to następnego dnia wyjmujecie to odpowiednio wcześnie by złapało temperaturę otoczenia czy to jakoś podgrzewacie?

ja wrzucam bez pokrywki słoiczek do mikrofali na ok 10 sekund i jest wtedy lekko ciepławy albo letni

reklama
A ja mam zagwozdkę. Powiedzcie mi bo ja juz nie pamietam jak to bylo. Jak zacznę wprowadzac Boryskowi nowe jedzonko i dajmy na to zaczne od ziemniaczka z marchewką i tak przez tydzien i bedzie ok i po tyg on juz wszamie caly sloiczek np. To jak bede chciala wprowadzic jabłuszko, to wprowadzam zamiast tego ziemniaczka z marchewką czy na obiadek moge podac tego ziemniora a na deserek jabłuszko...Mam nadzieje ,ze rozumiecie o co mi chodzi...hhee

ja daję na "obiad" najpierw słoiczek zupkowy/obiadkowy (po zjedzeniu np połowy - widzę, kiedy mały ma dość) daję deserek - tyle aż widzę, że ma dość.

Do góry