reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2025

dziewczyny jak to jest z wynagrodzeniem w ciąży na L4? Mam zwolnienie 100% płatne a od pracodawcy dostałam tylko 80% pensji, resztę mi przelewa ZUS czy jak to wygląda ? 😵
100% wypłaca Ci albo pracodawca albo ZUS, w mniejszych firmach ZUS przejmuje Cię po 33 dniach w większych płaci pracodawca. Ale to jest 100% średniej z ostatnich 12 miesięcy. Miałaś taka sama pensje przez ostatni rok?

reklama
100% wypłaca Ci albo pracodawca albo ZUS, w mniejszych firmach ZUS przejmuje Cię po 33 dniach w większych płaci pracodawca. Ale to jest 100% średniej z ostatnich 12 miesięcy. Miałaś taka sama pensje przez ostatni rok?
Tak, taka samą. No to pracodawca mi dziś przelał zamiast 3376 to 3151 i powiedział, że resztę mi wyśle zus. Ja już zgłupiałam

To Jedyna opcja jest taka że Przekroczyłaś już 33 dni i już cię przejął ZUS i będzie ci ZUS wypłacał. pracujesz w firmie poniżej 20 osób?

No to masz ponad 33 dni Dlatego Pracodawca nie wypłacił ci za cały październik teraz będzie płacił ci ZUS. Sorki za małe litery ale piszę głosem

Polecam sobie założyć profil na pue ZUS tam w zakładce świadczenie odbiorca będziesz widziała wysokość zasiłku i kiedy ZUS zrobi ci przelew

reklama
Do góry