Sok z żuka
Fanka BB :)
ja skończyłam preferencyjny to składki ok 800zl. W listopadzie będę rozliczyć się już jako mlay ZUS plusA Ty jak ?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
ja skończyłam preferencyjny to składki ok 800zl. W listopadzie będę rozliczyć się już jako mlay ZUS plusA Ty jak ?
To już musisz z księgową obgadać najlepiej. Ja miesięcy temu udwiesilam działalność która parę lat była zamrożona. Mam nadzieję że nie będę miała problemów z ZUS i nie będą się czepiać że coś nie tak.i miesięcznie ile dokładnie Ci wychodzi tych składek? Bo też się zastanawiałam czy chociaż na te 7msc, nie przejść na duży ZUS
ja sama prowadzę swoją księgowośćAaa hmm może pogadaj z księgową czy da się z tym coś jeszcze zrobić ?
Aha haha no to zawsze możesz iść na jakaś konsultacje. Ja się na tym nie znam. Tam chyba liczą średnia z ostatnich 12 albo 24 miesięcy. Chyba że była jakaś zmiana wiary etatu np czy coś takiego. Ale aż tak się jeszcze nie zagłębiałamja sama prowadzę swoją księgowość
chyba się przede do biura rachunkowego i zapytam, czy w ogóle te pół roku dużego ZUSu coś daTo już musisz z księgową obgadać najlepiej. Ja miesięcy temu udwiesilam działalność która parę lat była zamrożona. Mam nadzieję że nie będę miała problemów z ZUS i nie będą się czepiać że coś nie tak.
Zawsze mówiłam że nie chce rodzić w grudniu (jedyny miesiac w roku) bo są święta które uwielbiam chce byc na pełnych obrotach no to mam córeczkę z grudnia mój najpiękniejszy prezent na święta !!! Później mówiłam że fajnie w zimie się dochodzi do siebie rana się szybko goi... To mówiłam mężowi możemy się starać ale żeby na lato nie wypadło trach jest koncowka czerwca... Więcej się nie odezwę nigdyJa się mega cieszę, że w ciepłym miesiącu większość rodzinki ma urodziny w zimie, a pierwsza córeczka przed samymi świętami
Macie preferencje co do płci?
Myślę że najlepiej tak zrobić. Oni już tam wiedzą co i jak i są najbardziej nabierzaco.chyba się przede do biura rachunkowego i zapytam, czy w ogóle te pół roku dużego ZUSu coś da
No to jednak nie sklep ja też planowałam żeby drugie było juz prawie rok temu a dopiero teraz się udało. Ale cieszę się że się udało !!Zawsze mówiłam że nie chce rodzić w grudniu (jedyny miesiac w roku) bo są święta które uwielbiam chce byc na pełnych obrotach no to mam córeczkę z grudnia mój najpiękniejszy prezent na święta !!! Później mówiłam że fajnie w zimie się dochodzi do siebie rana się szybko goi... To mówiłam mężowi możemy się starać ale żeby na lato nie wypadło trach jest koncowka czerwca... Więcej się nie odezwę nigdy
No lista życzeń się nie spełniła nie no najważniejsze żeby dzieciątko zdrowe było reszta jest nie ważna! Ja w poniedziałek mam wizytę i się stresuje moja babcia była z bliźniąt w rodzinie brak ... Skłaniałbym się do jednej osóbki ale co ma być to będzieNo to jednak nie sklep ja też planowałam żeby drugie było juz prawie rok temu a dopiero teraz się udało. Ale cieszę się że się udało !!
Może akurat będzie podwójne szczęścieNo lista życzeń się nie spełniła nie no najważniejsze żeby dzieciątko zdrowe było reszta jest nie ważna! Ja w poniedziałek mam wizytę i się stresuje moja babcia była z bliźniąt w rodzinie brak ... Skłaniałbym się do jednej osóbki ale co ma być to będzie