reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2025

A z innej beczki, dziewczyny wiecie czy jest refundowany ten pakiet pierwszych badań w ciąży? Toksoplazmoza różyczka HPV itd. Będę prowadzic ciążę prywatnie, ale myślę czy nie iść do gina na NFZ właśnie po to żeby mi wypisał skierowanie na te pierwsze badania z krwi.
Myślę,że jeżeli będziesz miała skierowanie od lekarza NFZ to zrobisz te badania za darmo. Jeżeli prywatny lekarz to płacisz.

reklama
A z innej beczki, dziewczyny wiecie czy jest refundowany ten pakiet pierwszych badań w ciąży? Toksoplazmoza różyczka HPV itd. Będę prowadzic ciążę prywatnie, ale myślę czy nie iść do gina na NFZ właśnie po to żeby mi wypisał skierowanie na te pierwsze badania z krwi.
Tak podstawowe badania w ciąży o ile chodzisz na NFZ dostaniesz ale to nie wszystko na 1 wizycie jeśli chodzi o to co wymieniłas.

Tak NFZ to refunduje
A któraś z was tak chodzi prywatnie i na NFZ ?
Prowadziłam tak pierwszą ciążę, wtedy na wizyty prywatne miałam wyniki robione na NFZ.
Teraz chodzę na NFZ ale wszystkie trzy USG zrobię i prywatnie i na NFZ.

Tak NFZ to refunduje

Prowadziłam tak pierwszą ciążę, wtedy na wizyty prywatne miałam wyniki robione na NFZ.
Teraz chodzę na NFZ ale wszystkie trzy USG zrobię i prywatnie i na NFZ.
Też się zastanawiam, czy nie pójść na wizytę NFZ żeby mieć chociaż jakaś cześć badań w ramach funduszu

Ja te wszystkie hiv, kila, toksoplazmoza, tsh itp zrobiłam z pakietu z luxmedu bo nie musiałam być do nich na czczo. A wczoraj byłam zrobić glukoze na czczo, wit b12 i d, mocz, przeciwciała o anty-tpo chyba. I zapłaciłam 205 zł :o a to najtańsze laboratorium. Więc za wszystko zapłaciłabym chyba z 500 zł

Ja te wszystkie hiv, kila, toksoplazmoza, tsh itp zrobiłam z pakietu z luxmedu bo nie musiałam być do nich na czczo. A wczoraj byłam zrobić glukoze na czczo, wit b12 i d, mocz, przeciwciała o anty-tpo chyba. I zapłaciłam 205 zł :o a to najtańsze laboratorium. Więc za wszystko zapłaciłabym chyba z 500 zł
Wydaje mi się że więcej tokso90zl obecnie a witamina d 80 a to parę lat temu

reklama
Do góry