Z tego co czytałam to zaleca się właśnie wstrzymywanie. Dziecko może jeść sloiczka jeśli się interesuje, jest w stanie trzymać łyżkę i ma przynajmniej jeden ząbek ale nie wiem ile w tym prawdy. Ja będę rozszerzać dietę w grudniutak, z 12tego. Nie ma co się spieszyć w sumie. Kurcze wyczytałam kiedyś że jeżeli dzidzius interesuje się i patrzy jak inni jedza to oznacza że jest gotowe na rozszerzanie diety. Może coś w tym jest... Moja sie wgl nie interesuje
reklama
Ząbkowanie trochę trwa, zobacz na dziąsła czy są przekrwione i czy widać zabki.Hmmmm tez myslalam ze zabki ale to trwa juz miesiac.Raczki w buzi sa non stop,sluna po pas.Co do jedzenia to je roznie.W nocy pierwszy raz budzi sie po ok.5 godz.pozniej 3-4godz.Po pierwszej pobudce je cala butle-160ml wody plus mm.Po drugiej pobudce juz ok.60ml.W ciagu dnia je co 2.5-3 godz.zalezy bo czasami nawet co 4.Zjada butle lub 60ml.W sumie na caly dzien wychodzi 7 butli(czasem nie pelnych).
Co do kataru to niunia od 3 tyg zycia ma katar.Raz jest lepiej raz gorzej.Teraz juz unormowany i nawet spi bez charczenia ale budze ja ze wzglwdu na fakt ze jej jest ciezko oddychac.U lekarzy bylam jakby co
Do 3 miesc.corcia zasypiala super-czasami plakala jak byla glodna ale nigdy z takim krzykiem.Mam wtazenie ze ona jak idzie spac to juz jest tak zmeczona i glodna ale nie da rady jesc.Bo jak daje butle to lapczywie ja bierze pociagnie i krzyk.Dzis tak bylo ze jadla ladnie juz zasyoiala az w pewnym momencie przestala jesc i w krzyk.Darla sie ok.5min.Uspokoilam ja i dalam butle znowu.Zjadla i zasnela.Juz nie wiem co to moze byc.Zaznaczam ze zawsze usypialsm ja na rekach
halfalive
Fanka BB :)
trzymać łyżeczkę? Musi mieć ząbek? Kurcze dziwne teorie troszke. Mi urósł zabek w 9tym miesiącu... Chyba bym umarła z glodu gdyby mama sie tego stwierdzenia trzymała każdy ma jakieś swoje przekonania każda dzidzia jest inna więc musimy się do nich dostosowacZ tego co czytałam to zaleca się właśnie wstrzymywanie. Dziecko może jeść sloiczka jeśli się interesuje, jest w stanie trzymać łyżkę i ma przynajmniej jeden ząbek ale nie wiem ile w tym prawdy. Ja będę rozszerzać dietę w grudniu
Sory nie dopisałam że to czytałam o karmieniu przez 6 miesiącem szczerze co miejsce to piszą inaczej.. Co do żabka no ja miałam 4 miesiące i miałam już dolne jedynkitrzymać łyżeczkę? Musi mieć ząbek? Kurcze dziwne teorie troszke. Mi urósł zabek w 9tym miesiącu... Chyba bym umarła z glodu gdyby mama sie tego stwierdzenia trzymała każdy ma jakieś swoje przekonania każda dzidzia jest inna więc musimy się do nich dostosowac
Co do dziecka to tak matka wie najlepiej bo czasem dzkecko jest wysoko energetyczne i się nie najada samym mlekiem w pewnym momencietrzymać łyżeczkę? Musi mieć ząbek? Kurcze dziwne teorie troszke. Mi urósł zabek w 9tym miesiącu... Chyba bym umarła z glodu gdyby mama sie tego stwierdzenia trzymała każdy ma jakieś swoje przekonania każda dzidzia jest inna więc musimy się do nich dostosowac
Tez mnie to rozbawilo. Dziecko nie musi ani trzymac lyzeczki, ani miec zebow Po prostu zaleca sie rozszerzanie w 6 miesiacu, czyli grudzien idealnytrzymać łyżeczkę? Musi mieć ząbek? Kurcze dziwne teorie troszke. Mi urósł zabek w 9tym miesiącu... Chyba bym umarła z glodu gdyby mama sie tego stwierdzenia trzymała każdy ma jakieś swoje przekonania każda dzidzia jest inna więc musimy się do nich dostosowac
Mój ma 17 tydzień i sie nie przekreca. Troche sie przekreca, ale nie lezy zupelnie na boku jeszcze. Do kiedy "ma czas"?Teraz ja mam do was pytanie młody skończył 14 tygodni, nie obraca się i ani myśli o obrotach na bok, jak zachęcałyscie do obrotów swoje dzieci?
Z tym trzymaniem łyżeczki to raczej chodzi o umiejętności chwytania nie samo karmienia ty kiedy planujesz początki? Czy czekasz na zainteresowanie jedzeniem?Tez mnie to rozbawilo. Dziecko nie musi ani trzymac lyzeczki, ani miec zebow Po prostu zaleca sie rozszerzanie w 6 miesiacu, czyli grudzien idealny
reklama
Jak przy pierwszym - po skończeniu 6 miesiącaZ tym trzymaniem łyżeczki to raczej chodzi o umiejętności chwytania nie samo karmienia ty kiedy planujesz początki? Czy czekasz na zainteresowanie jedzeniem?