A miałaś często robione wymazy przy pessarze? Bo ja tylko raz i zastanawiam się czy to nie za mało i czy teraz pod koniec ciąży nie powinien być zrobiony wymaz oprócz tego na GBS?Ciekawe jak szybko pójdzie jak ściągną Ci pessar
reklama
Balonik to jest ten cewnik? To jest jajco jakieś. Wolałabym tego uniknąć. Przy pierwszym porodzie nic nie dało, tylko ogromny ból.Lekarz który prowadzi mi ciążę jest ordynatorem i zadecydował, że najpierw założą mi balonik, później może kroplówkę z oksytocyną i do 4 czerwca powinnam urodzić. Zobaczymy jak to wyjdzie w praktyce.
Tak czytam Wasze wypowiedzi i czytam i stwierdzam, że większość z Was będzie miała cesarki. To z jakich przyczyn?
Czy któraś z Was podzieli się informacja mniej więcej skąd jest lub z jakiego województwa?
roki_1991
Fanka BB :)
Ja mam cc z uwagi na to że mialam pierwsza cc I mam też chirurgiczne przeciwwskazania do porodu sn.Balonik to jest ten cewnik? To jest jajco jakieś. Wolałabym tego uniknąć. Przy pierwszym porodzie nic nie dało, tylko ogromny ból.
Tak czytam Wasze wypowiedzi i czytam i stwierdzam, że większość z Was będzie miała cesarki. To z jakich przyczyn?
Czy któraś z Was podzieli się informacja mniej więcej skąd jest lub z jakiego województwa?
Ja jestem z południa woj. Śląskiego
Ja robię tylko morfologię bo moja gin nic nie mówiła o reszcie. W szpitalu u mnie nie wymagają nic poza gbs, morfologia i moczem, wiec nie będę wydawać kasy a co do covida to przeszlam w listopadzie, a w lutym już przeciwcial nie było, więc nie robię. Też bez sensu, bo u mnie jest wymaz przed planowanym przyjęciem do szpitala I i tak mnie on nie minie...Jakie dodatkowe badania krwi robicie przy ostatniej morfologii? Każdy szpital ma swoją rozpiskę. Hbs, Hcv, HIV, kiła?
Czy robicie sobie przeciwciała na covid?
Mała.czarna
Miałam 2x i GBS, do tego 4 razy crp czy nie ma jakieś infekcji.A miałaś często robione wymazy przy pessarze? Bo ja tylko raz i zastanawiam się czy to nie za mało i czy teraz pod koniec ciąży nie powinien być zrobiony wymaz oprócz tego na GBS?
Dzej.zi
Ja jestem z północnej Wielkopolski.
Jeśli chodzi o badania to miałam wymaz gbs, i w zeszłym tygodniu robilam morfologie i mocz. Hbs, HCV, hiv mialam robione na początku i nie kazali powtarzać.
A co do covid to w czwartek np. byłam na ktg w szpitalu to zrobili mi szybki wymaz, teraz idę znowu w czw już nie będą powtarzać testu.
Jeśli chodzi o badania to miałam wymaz gbs, i w zeszłym tygodniu robilam morfologie i mocz. Hbs, HCV, hiv mialam robione na początku i nie kazali powtarzać.
A co do covid to w czwartek np. byłam na ktg w szpitalu to zrobili mi szybki wymaz, teraz idę znowu w czw już nie będą powtarzać testu.
Jakie dodatkowe badania krwi robicie przy ostatniej morfologii? Każdy szpital ma swoją rozpiskę. Hbs, Hcv, HIV, kiła?
Mała.czarna
No i ja brałam też globulki przez cały okres jak miałam pessarA miałaś często robione wymazy przy pessarze? Bo ja tylko raz i zastanawiam się czy to nie za mało i czy teraz pod koniec ciąży nie powinien być zrobiony wymaz oprócz tego na GBS?
A ten drugi raz to jako teraz niedawno, bliżej porodu?Miałam 2x i GBS, do tego 4 razy crp czy nie ma jakieś infekcji.
Tak, tez biorę co 3 dni macmiror. Ale zastanawiam się czy oprócz gbs nie powinnam mieć wymazu zrobionegoNo i ja brałam też globulki przez cały okres jak miałam pessar
reklama
Ja szykuje się na SN.Jakie dodatkowe badania krwi robicie przy ostatniej morfologii? Każdy szpital ma swoją rozpiskę. Hbs, Hcv, HIV, kiła?
Co do badań robiłam te co napisałaś.
Przeciwciała na Covid robiłam ale dla siebie bo chorowałam a nie dlatego, że szpital tego wymaga [emoji3526]