reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2021

Hej!
Czy któraś z was zaszczepiła się przeciwko COVID? Albo planujecie się zaszczepić jeszcze przed porodem?
I czy jeśli macie starsze dzieciaki - chodzą do żłobka/przedszkola?
Ja to coraz poważniej rozważam. Jest coraz więcej optymistycznych badań w tym temacie i jednocześnie coraz więcej poważnych powikłań u kobiet w ciąży z Covidem. Ale wybór ciężki. Zobaczę co we wtorek mi powie moja ginekolog.

reklama
Moja powiedziała że absolutnie nie, zresztą do czerwca tak blisko że raczej i tak byśmy nie zdążyły, tak myślę.
Ja to coraz poważniej rozważam. Jest coraz więcej optymistycznych badań w tym temacie i jednocześnie coraz więcej poważnych powikłań u kobiet w ciąży z Covidem. Ale wybór ciężki. Zobaczę co we wtorek mi powie moja ginekolog.
Daj znać! Ja mam wizytę w środę ;) ciekawe jakie podejście maja lekarze

Moja powiedziała że absolutnie nie, zresztą do czerwca tak blisko że raczej i tak byśmy nie zdążyły, tak myślę.
Mój ginekolog powiedział, że na ten moment nie ma jasnego stanowiska w Polsce i żaden lekarz nie weźmie na siebie tej odpowiedzialności (on też nie). Ja bym ogólnie chciała, ale trochę się boję, że jeszcze nie ma jasnych badań + to co napisała Aga.i.nieszka myślę że do mojego terminu mogłabym nie zdążyć lub na styk

Mój ginekolog powiedział, że na ten moment nie ma jasnego stanowiska w Polsce i żaden lekarz nie weźmie na siebie tej odpowiedzialności (on też nie). Ja bym ogólnie chciała, ale trochę się boję, że jeszcze nie ma jasnych badań + to co napisała Aga.i.nieszka myślę że do mojego terminu mogłabym nie zdążyć lub na styk
Mam znajomą, która przeszła covida w ciąży i się zaszczepiła również w ciąży. Jest spokojna i zadowolona. Wiem, to przykład anegdotyczny, ale jest już dużo zaszczepionych pracowniczek ochrony zdrowia w ciąży. Ja mam w rodzinie lekarzy którzy by mnie zaszczepili, terminy są lada dzień...Przeciwciała przekazane dziecku to jest najbardziej kuszące. Mój endokrynolog mówi ze lepiej się zaszczepić. Co zrobić-nie wiem. podobno jutro ma być jakaś debata ekspercka w tv na ten temat.

Pamiętaj że trzyma się daty porodu z pierwszych prenatalnych 🤗 Później dzidziuś już różnie rośnie i ten termin będzie baaardzo ruchomy :) Ciekawe jak szybko pójdzie u Ciebie skoro już odszedł Ci czop 😎🤗

Mi śnił się poród. Wy wszystkie miałyście 3 prenatalne? Ja nie. Lekarz ani w pierwszej ciąży ani teraz w drugiej nie kazał robić. Nie wiem czemu. U mnie raczej poród początek czerwca. Na jednym prenatalnym wyszło początek, na drugim środek.
Ja to nie wiem, ale mi chyba odszedł w częściach. Miesiąc przed porodem- taka galareta potężna, a w dzień porodu znów mi odszedł tylko, że z krwią itd

Hej dziewczyny.. Odpadłam na kilka tygodni bo niestety praca mnie przytłoczyła. Od kwietnia jestem na l4 i w końcu czasu trochę więcej. Co do szczepień na Covid, moja gin uważa, że można szczepić ale Epidemiologiczne plus jednen lekarz zakaźnik stwierdził, że raczej by nie ryzykował. Osobiście biorę Clexane i Acard więc powiedzmy, że w razie Covidu ryzyko zakrzepicy mam mniejsze. Przed porodem zrobię sobie przeciwciała.. Szczepić mogę się w każdej chwili bo jestem w grupie 0.
Jutro idę na sesję ciążową, boję się jak cholera🤦‍♀️😂. Mam nadzieję, że wszystko u Was dobrze 👍

reklama
Do góry