reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2021

Dziewczyny, jak sobie radzić z bólem głowy? Od rana się męczę, wzięłam paracetamol, robię okłady na czoło. W dodatku miałam podwyższona temperature. Nie wiem czy coś mnie "bierze" czy to nerwy przed jutrzejszym bedaniem prenatalnym.
ja kładę się w ciemnym, przewietrzonym pokoju, zimny ręcznik na czoło, i włączam sobie apkę medytacyjną żeby się na czymś skupić ale nie przemęczyć mózgu, jak bardzo boli to tylko cicho szum morza albo coś w tym stylu. Poza paracetamolem nie mamy za dużo opcji, ale tak walczyłam z migrenami już przed ciąża

reklama
Prenatalne, 12t5d
Hej dziewczyny jestem załamana. Byłam dziś u lekarza i lekarz prawdopodobnie zadecyduje założenie pessara. Boli mnie brzuch napina się okropnie jak skała i ciągnie w dół. Dziecko napiera bardzo na szyjke. A to dopiero 15 tydzień.
Ja jestem w 11 tygodniu, jutro mam wizytę u ginekolog. Też mam problem z szyjką i bardzo się boję co mi jutro powie. Ciągle mam tak samo dziwne napięcie brzucha i takie skurcze w macicy, dlatego nie spodziewam się dobrych wiadomości niestety.

Hej🙂 jestem po prenatanych. Dzieciaki mają się dobrze. Na pewno będzie jeden chłopak, niestety drugi płód odwrócił się plecami i teraz nie wiadomo czy ma "ogon"😁 niestety czeka mnie powtórka z USG bo doktor nie mógł go dobrze zmierzyć. 🙂 Póki co męczę się z przeziębieniem... Głową dalej pęka, ale już jestem chociaż psychicznie spokojniejsza.

Hej, jak się miewasz? Jestes juz po wizycie? 😉
Jestem po wizycie wszystko dobrze 😁dzidziuś ładnie rośnie a szyjka macicy już się nie skraca 😃Jestem mega szczęśliwa. Jeszcze bardziej pewnie będzie mój mąż, bo już możemy współżyć jak tylko skończę luteine A zostało dosłownie 5 tabletek 😀

Dziewczyny, jak sobie radzić z bólem głowy? Od rana się męczę, wzięłam paracetamol, robię okłady na czoło. W dodatku miałam podwyższona temperature. Nie wiem czy coś mnie "bierze" czy to nerwy przed jutrzejszym bedaniem prenatalnym.
Jeżeli jesteś z niskociśnieniowców to pomoc może .. kawa. To czasem znak mocnego spadku ciśnienia - mi pomaga. 😉

Hej, czy podczas badań prenatalnych wyszło której z was łożysko nisko? Czy lekarz w jakikolwiek sposób to komentował? Czy jest to powód do niepokoju? Zapomniałam dopytać :(

reklama
Hej, czy podczas badań prenatalnych wyszło której z was łożysko nisko? Czy lekarz w jakikolwiek sposób to komentował? Czy jest to powód do niepokoju? Zapomniałam dopytać :(
Powiedział, że łożysko nisko, ale na tym etapie ciąży to nie powód do niepokoju. Może się w każdej chwili podnieść. Pytałam też o to znajomą położną i powiedziała to samo :)

Do góry