reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2021

Dziewczyny, jak sobie radzić z bólem głowy? Od rana się męczę, wzięłam paracetamol, robię okłady na czoło. W dodatku miałam podwyższona temperature. Nie wiem czy coś mnie "bierze" czy to nerwy przed jutrzejszym bedaniem prenatalnym.
ja kładę się w ciemnym, przewietrzonym pokoju, zimny ręcznik na czoło, i włączam sobie apkę medytacyjną żeby się na czymś skupić ale nie przemęczyć mózgu, jak bardzo boli to tylko cicho szum morza albo coś w tym stylu. Poza paracetamolem nie mamy za dużo opcji, ale tak walczyłam z migrenami już przed ciąża

reklama
Prenatalne, 12t5d
Hej dziewczyny jestem załamana. Byłam dziś u lekarza i lekarz prawdopodobnie zadecyduje założenie pessara. Boli mnie brzuch napina się okropnie jak skała i ciągnie w dół. Dziecko napiera bardzo na szyjke. A to dopiero 15 tydzień.
Ja jestem w 11 tygodniu, jutro mam wizytę u ginekolog. Też mam problem z szyjką i bardzo się boję co mi jutro powie. Ciągle mam tak samo dziwne napięcie brzucha i takie skurcze w macicy, dlatego nie spodziewam się dobrych wiadomości niestety.

Hej🙂 jestem po prenatanych. Dzieciaki mają się dobrze. Na pewno będzie jeden chłopak, niestety drugi płód odwrócił się plecami i teraz nie wiadomo czy ma "ogon"😁 niestety czeka mnie powtórka z USG bo doktor nie mógł go dobrze zmierzyć. 🙂 Póki co męczę się z przeziębieniem... Głową dalej pęka, ale już jestem chociaż psychicznie spokojniejsza.

Hej, jak się miewasz? Jestes juz po wizycie? 😉
Jestem po wizycie wszystko dobrze 😁dzidziuś ładnie rośnie a szyjka macicy już się nie skraca 😃Jestem mega szczęśliwa. Jeszcze bardziej pewnie będzie mój mąż, bo już możemy współżyć jak tylko skończę luteine A zostało dosłownie 5 tabletek 😀

Dziewczyny, jak sobie radzić z bólem głowy? Od rana się męczę, wzięłam paracetamol, robię okłady na czoło. W dodatku miałam podwyższona temperature. Nie wiem czy coś mnie "bierze" czy to nerwy przed jutrzejszym bedaniem prenatalnym.
Jeżeli jesteś z niskociśnieniowców to pomoc może .. kawa. To czasem znak mocnego spadku ciśnienia - mi pomaga. 😉

Hej, czy podczas badań prenatalnych wyszło której z was łożysko nisko? Czy lekarz w jakikolwiek sposób to komentował? Czy jest to powód do niepokoju? Zapomniałam dopytać :(

reklama
Hej, czy podczas badań prenatalnych wyszło której z was łożysko nisko? Czy lekarz w jakikolwiek sposób to komentował? Czy jest to powód do niepokoju? Zapomniałam dopytać :(
Powiedział, że łożysko nisko, ale na tym etapie ciąży to nie powód do niepokoju. Może się w każdej chwili podnieść. Pytałam też o to znajomą położną i powiedziała to samo :)

Do góry