Ale nie ma zaleceń, żeby więcej leżeć/odpoczywać? Mniej chodzić?Powiedział, że łożysko nisko, ale na tym etapie ciąży to nie powód do niepokoju. Może się w każdej chwili podnieść. Pytałam też o to znajomą położną i powiedziała to samo
reklama
Może zależy od konkretnej osoby i jakiegoś dokładnego ułożenia tego łożyska (nie znam się), ale ja nie mam żadnych dolegliwości i chodzę normalnie do pracyAle nie ma zaleceń, żeby więcej leżeć/odpoczywać? Mniej chodzić?
Praca siedzącaMoże zależy od konkretnej osoby i jakiegoś dokładnego ułożenia tego łożyska (nie znam się), ale ja nie mam żadnych dolegliwości i chodzę normalnie do pracy
halfalive
Fanka BB :)
Dziewczyny potrzebuje pomocy. Od dluzszego czasu biorę probiotyki dopochwowe, zalecone przez ginekologa (wiadomo-w czasie ciąży warto wspomagać florę bakteryjną pochwy). Nie miałam żadnej infekcji, ostatnio zauważyłam, ze ilość sluzu sie zwiększyła ale nie zmartwiło mnie to, byl bialawy (mleczny), bez zadnego zapachu czy dolegliwosci. Dzisiaj rano wstalam i po chwili poczulam, ze zrobiło mi sie wilgotno na dole. Pobiegłam do łazienki i okazalo sie, ze to sluz, ale o wiele większa ilość i w dodatku bardziej żółtawy niż biały! Nie wiem co robić, czy dzwonić do ginekologa czy co... Nic mnie nie swędzi, nie piecze, ten sluz jest raczej bezzapachowy, moze ma lekko kwasny zapach ale mimo wszystko panikuje. Wiem, ze jesli nie piecze i nie ma przykrego zapachu to niby jest ok ale oczywiście w necie wyczytałam że taki sluz nie musi oznaczac tylko infekcji ale i jakieś nieprawidłowości związane z dzieckiem! Bardzo prosze o Wasze zdanie, co na ten temat sądzicie?
Ja od od czasu do czasu też mam takie dziwne upławy. Martwiłam się, że coś jest nie tak, ale Gino zrobił mi pH pochwy i wszystko było ok. Powiedział, że jeśli nie ma pieczenia, plamienia to nie mam panikować. Jeśli chcesz się uspokoić, to warto zadzwonić do lekarzaDziewczyny potrzebuje pomocy. Od dluzszego czasu biorę probiotyki dopochwowe, zalecone przez ginekologa (wiadomo-w czasie ciąży warto wspomagać florę bakteryjną pochwy). Nie miałam żadnej infekcji, ostatnio zauważyłam, ze ilość sluzu sie zwiększyła ale nie zmartwiło mnie to, byl bialawy (mleczny), bez zadnego zapachu czy dolegliwosci. Dzisiaj rano wstalam i po chwili poczulam, ze zrobiło mi sie wilgotno na dole. Pobiegłam do łazienki i okazalo sie, ze to sluz, ale o wiele większa ilość i w dodatku bardziej żółtawy niż biały! Nie wiem co robić, czy dzwonić do ginekologa czy co... Nic mnie nie swędzi, nie piecze, ten sluz jest raczej bezzapachowy, moze ma lekko kwasny zapach ale mimo wszystko panikuje. Wiem, ze jesli nie piecze i nie ma przykrego zapachu to niby jest ok ale oczywiście w necie wyczytałam że taki sluz nie musi oznaczac tylko infekcji ale i jakieś nieprawidłowości związane z dzieckiem! Bardzo prosze o Wasze zdanie, co na ten temat sądzicie?
halfalive
Dziękuję za odpowiedź, trochę mnie uspokoiłaś. Moze jeszcze wytrzymam do wizyty u ginekologa, mam 11.12. Mi niestety nie robil PH.Ja od od czasu do czasu też mam takie dziwne upławy. Martwiłam się, że coś jest nie tak, ale Gino zrobił mi pH pochwy i wszystko było ok. Powiedział, że jeśli nie ma pieczenia, plamienia to nie mam panikować. Jeśli chcesz się uspokoić, to warto zadzwonić do lekarza
halfalive
Dziewczyny, macie moze wyniki biochemiczne krwi? Mam na myśli wolne hcg i pappa. Dostałam dzisiaj wyniki i chociaz wiem, ze sama ich nie zinterpretuje to jak zwykle czytam o tych normach w necie i nadal nie wiem czy wszystko ok Podrzucam zdjęcie wyników
Załączniki
To po co czytasz. Każdy ma inne wyniki i inne w połączeniu z usg. Nie ma sensu w ogóle czytać tych norm.
Dziewczyny, macie moze wyniki biochemiczne krwi? Mam na myśli wolne hcg i pappa. Dostałam dzisiaj wyniki i chociaz wiem, ze sama ich nie zinterpretuje to jak zwykle czytam o tych normach w necie i nadal nie wiem czy wszystko ok[emoji2356] Podrzucam zdjęcie wyników [emoji8]
marysia1205
Ja właśnie wracam z wizyty. Dzidzia zdrowa, wszystkie pomiary w normie. Bobas skakał jak szalony, ale powoli się udalo. Siedziałam z 40 minut na tym usg
reklama
xnightfall94
Ja tez wczoraj miałam prenatalne, wszystko dobrze, doktor powiedział, że na 100% dziewczynka jeśli tak, to będziemy mieć parkę