reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2021

Jutro mam wizytę u ginekolog strasznie się denerwuje, bo plamił
Mam to samo. Po moich krwotokach, boję się każdego usg.
Ja tak samo. Miałam plamienia.Jutro mam wizytę u ginekolog i coraz bardziej się stresuje. Tym bardziej że mnie często brzuch pobolewa A dziś to pewnie już z nerwów 😔

reklama
Hej dziewczyny jestem załamana. Byłam dziś u lekarza i lekarz prawdopodobnie zadecyduje założenie pessara. Boli mnie brzuch napina się okropnie jak skała i ciągnie w dół. Dziecko napiera bardzo na szyjke. A to dopiero 15 tydzień.

Cześć Dziewczyny, to mój pierwszy wpis na tym forum, bo dość długo bałam się, że coś będzie nie tak, więc hamowałam wszystkie swoje zapędy, by sie gdzieś udzielać itp. Zabawne, że głównie przez to sie bałam, że za dobrze sie czulam, wiec oczywiście w mojej głowie to był znak, ze coś jest nie tak (to moja pierwsza ciąża, stąd panika) ;) ale w ubieglym tyg odebralam wyniki nifty, a dzis zrobilam USG 11-14 i wszystko wyglada dobrze :) Mam natomiast do Was pytanie o to USG 11-14, bylam w Luxmedzie, bo tam mam abonament z pracy i to usg trwalo max 10 min, razem z opisem itp...czy Wy tez miałyście takie krótkie? Czytam, ze dobry gin robi jest do 30 min nawet sprawdzajac wszystko i zastanawiam sie czy powtorzyc je prywatnie...miala ktoras z Was taka syt? Genetycznie po nifty wiem, ze jest ok, ale chcialabym dobrego sprawdzenia pod katem anatomicznej budowy.

Cześć ☺ w październiku miałam okazje być na jednej wizycie w Luxmedzie i z tego co się orientuje (w Warszawie) nie wykonują USG genetycznego. Dlatego otrzymałam skierowanie na zwykle USG między 11-14 tyg. w Luxmedzie, a genetyczne polecono zrobić poza prywatnie. Pozdrawiam

Cześć ☺ w październiku miałam okazje być na jednej wizycie w Luxmedzie i z tego co się orientuje (w Warszawie) nie wykonują USG genetycznego. Dlatego otrzymałam skierowanie na zwykle USG między 11-14 tyg. w Luxmedzie, a genetyczne polecono zrobić poza prywatnie. Pozdrawiam
A to może to jest powód, niby było mierzenie nt, kości nosa itp, ale właśnie wydawało mi się, że bardzo 'podstawowo', jutro mam wizytę u swojej gin to jej dopytam. Dzięki za podpowiedź ;)

Dziewczyny, jak sobie radzić z bólem głowy? Od rana się męczę, wzięłam paracetamol, robię okłady na czoło. W dodatku miałam podwyższona temperature. Nie wiem czy coś mnie "bierze" czy to nerwy przed jutrzejszym bedaniem prenatalnym.

reklama
Do góry