reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2021

Spokojnie możesz już kupić i brać te drugie. Przecież to jest prawie to samo
Mam pytanie dziś skończyły mi się witaminy. Biorę Femibion 1. Został mi jeszcze tydzień, aby skończyć pierwszy trymestr bo jestem w 11 tygodniu. Czy wystarczy jak przez ten tydzień będę brała tylko kwas foliowy A później już kupię sobie Femibion 2? Mam też witaminy naturalne z owoców z firmy LR które są odpowiednie dla kobiet w ciąży to pilabym je dodatkowo. Wizytę u ginekolog mam w czwartek i jestem ciekawa co z dzidziusiem [emoji2]

reklama
Dziewczyny. Wraz ze studentami psychologii chcemy stworzyć/udostępnić narzędzia, dzięki którym każda z mam z brzuszkiem i w połogu będzie mogła zadbać o swoje emocje. Dlatego też przygotowałam całkowicie anonimową ankietę, której wypełnienie zajmuje średnio 10 minut. (jeśli udostępnisz w niej login, nikt poza mną go nie pozna)

Dlaczego to robimy? Od marca coraz więcej dziewczyn z forum zgłasza się do mnie z różnymi sytuacjami kryzysowymi ( dziękuję za zaufanie). I już wiadomo, że w sytuacji pandemii warto zadbać o samopoczucie i zdrowie psychiczne. A zależy mi ( a właściwie całej grupie, z którą pracuję), żebyś czas ciąży i połogu przeżyła możliwie jak najspokojniej.

Bardzo proszę wypełnij ankietę (nawet, jeśli czujesz się ok). Pomożesz innym mamom. Jeśli masz jakieś pytania, bądź wątpliwości - napisz do mnie. Ostatnią dużą BB ankietę wypełniło prawie 1000 osób. Liczę, że tym razem będzie podobnie. Bo w BB dziewczynach jest siła i sa najlepsze - w ciągu pierwszych 10 minut dostałam 17 ankiet :) Ogromnie dziękuję każdej z was za pomoc. Zdjęcie dla przykucia uwagi
ciaza_lozko1.jpg

Mam pytanie dziś skończyły mi się witaminy. Biorę Femibion 1. Został mi jeszcze tydzień, aby skończyć pierwszy trymestr bo jestem w 11 tygodniu. Czy wystarczy jak przez ten tydzień będę brała tylko kwas foliowy A później już kupię sobie Femibion 2? Mam też witaminy naturalne z owoców z firmy LR które są odpowiednie dla kobiet w ciąży to pilabym je dodatkowo. Wizytę u ginekolog mam w czwartek i jestem ciekawa co z dzidziusiem 😃
A ja glupia jestem w 12 tc i w piatek kupiłam cale opakowanie Femibion 1 zamiast juz 2🤦‍♀️😂 Mam w planach kupić dwojke a jedynka będzie na zaś 🤣

Hej.
Dużo z Was jest już po badaniach prenatalnych? 😉 Jak poszło? 😊
Ja już po, początkowo termin miałam na początek czerwca, a teraz na 29 maj :)
Wszystko supeeer, dzidzia duża, przyziernośc karkowa 1,7, kostka nosa w porządku, wszystkie narządy sprawdzone, wszystko jest, paluszki wszystkie policzone :D Nawet płeć już w 12 tygodniu poznałam, dziewczynka :szok::yes:😍

Ja czekam właśnie przed gabinetem na prenatalne. Mam złe przeczucie [emoji51][emoji51][emoji51]
Ja już po, początkowo termin miałam na początek czerwca, a teraz na 29 maj :)
Wszystko supeeer, dzidzia duża, przyziernośc karkowa 1,7, kostka nosa w porządku, wszystkie narządy sprawdzone, wszystko jest, paluszki wszystkie policzone :D Nawet płeć już w 12 tygodniu poznałam, dziewczynka :szok::yes:[emoji7]

Ja czekam właśnie przed gabinetem na prenatalne. Mam złe przeczucie [emoji51][emoji51][emoji51]
Jakie złe przeczucie, no coś Ty :) Będzie wszystko dobrze. Ja też się stresowałam jak diabli, zupełnie niepotrzebnie. Fajne to usg bo tatuś też mógł być i długo trwa więc dużo się dzieciątka naoogląda :) Daj znać jak wyjdziesz, może będzie wiadomo jaka płeć :)

A bo kurde tak dobrze się czuję że ciężko uwierzyć że wszystko dobrze. Zejdę tu na zawał [emoji2356]
Jakie złe przeczucie, no coś Ty :) Będzie wszystko dobrze. Ja też się stresowałam jak diabli, zupełnie niepotrzebnie. Fajne to usg bo tatuś też mógł być i długo trwa więc dużo się dzieciątka naoogląda :) Daj znać jak wyjdziesz, może będzie wiadomo jaka płeć :)

reklama
Do góry