reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2021

Spokojnie możesz już kupić i brać te drugie. Przecież to jest prawie to samo
Mam pytanie dziś skończyły mi się witaminy. Biorę Femibion 1. Został mi jeszcze tydzień, aby skończyć pierwszy trymestr bo jestem w 11 tygodniu. Czy wystarczy jak przez ten tydzień będę brała tylko kwas foliowy A później już kupię sobie Femibion 2? Mam też witaminy naturalne z owoców z firmy LR które są odpowiednie dla kobiet w ciąży to pilabym je dodatkowo. Wizytę u ginekolog mam w czwartek i jestem ciekawa co z dzidziusiem [emoji2]

reklama
Dziewczyny. Wraz ze studentami psychologii chcemy stworzyć/udostępnić narzędzia, dzięki którym każda z mam z brzuszkiem i w połogu będzie mogła zadbać o swoje emocje. Dlatego też przygotowałam całkowicie anonimową ankietę, której wypełnienie zajmuje średnio 10 minut. (jeśli udostępnisz w niej login, nikt poza mną go nie pozna)

Dlaczego to robimy? Od marca coraz więcej dziewczyn z forum zgłasza się do mnie z różnymi sytuacjami kryzysowymi ( dziękuję za zaufanie). I już wiadomo, że w sytuacji pandemii warto zadbać o samopoczucie i zdrowie psychiczne. A zależy mi ( a właściwie całej grupie, z którą pracuję), żebyś czas ciąży i połogu przeżyła możliwie jak najspokojniej.

Bardzo proszę wypełnij ankietę (nawet, jeśli czujesz się ok). Pomożesz innym mamom. Jeśli masz jakieś pytania, bądź wątpliwości - napisz do mnie. Ostatnią dużą BB ankietę wypełniło prawie 1000 osób. Liczę, że tym razem będzie podobnie. Bo w BB dziewczynach jest siła i sa najlepsze - w ciągu pierwszych 10 minut dostałam 17 ankiet :) Ogromnie dziękuję każdej z was za pomoc. Zdjęcie dla przykucia uwagi
ciaza_lozko1.jpg

Mam pytanie dziś skończyły mi się witaminy. Biorę Femibion 1. Został mi jeszcze tydzień, aby skończyć pierwszy trymestr bo jestem w 11 tygodniu. Czy wystarczy jak przez ten tydzień będę brała tylko kwas foliowy A później już kupię sobie Femibion 2? Mam też witaminy naturalne z owoców z firmy LR które są odpowiednie dla kobiet w ciąży to pilabym je dodatkowo. Wizytę u ginekolog mam w czwartek i jestem ciekawa co z dzidziusiem 😃
A ja glupia jestem w 12 tc i w piatek kupiłam cale opakowanie Femibion 1 zamiast juz 2🤦‍♀️😂 Mam w planach kupić dwojke a jedynka będzie na zaś 🤣

Hej.
Dużo z Was jest już po badaniach prenatalnych? 😉 Jak poszło? 😊
Ja już po, początkowo termin miałam na początek czerwca, a teraz na 29 maj :)
Wszystko supeeer, dzidzia duża, przyziernośc karkowa 1,7, kostka nosa w porządku, wszystkie narządy sprawdzone, wszystko jest, paluszki wszystkie policzone :D Nawet płeć już w 12 tygodniu poznałam, dziewczynka :szok::yes:😍

Ja czekam właśnie przed gabinetem na prenatalne. Mam złe przeczucie [emoji51][emoji51][emoji51]
Ja już po, początkowo termin miałam na początek czerwca, a teraz na 29 maj :)
Wszystko supeeer, dzidzia duża, przyziernośc karkowa 1,7, kostka nosa w porządku, wszystkie narządy sprawdzone, wszystko jest, paluszki wszystkie policzone :D Nawet płeć już w 12 tygodniu poznałam, dziewczynka :szok::yes:[emoji7]

Ja czekam właśnie przed gabinetem na prenatalne. Mam złe przeczucie [emoji51][emoji51][emoji51]
Jakie złe przeczucie, no coś Ty :) Będzie wszystko dobrze. Ja też się stresowałam jak diabli, zupełnie niepotrzebnie. Fajne to usg bo tatuś też mógł być i długo trwa więc dużo się dzieciątka naoogląda :) Daj znać jak wyjdziesz, może będzie wiadomo jaka płeć :)

A bo kurde tak dobrze się czuję że ciężko uwierzyć że wszystko dobrze. Zejdę tu na zawał [emoji2356]
Jakie złe przeczucie, no coś Ty :) Będzie wszystko dobrze. Ja też się stresowałam jak diabli, zupełnie niepotrzebnie. Fajne to usg bo tatuś też mógł być i długo trwa więc dużo się dzieciątka naoogląda :) Daj znać jak wyjdziesz, może będzie wiadomo jaka płeć :)

reklama
Do góry