Pierwsza! Celowo odkładalam wizytę, żeby zobaczyć już wszystko dziś mam 7+3, a Ty?Tak ja mam wizytę na 13, która to Twoja wizyta ? Wszystko już widziałaś na usg?
reklama
To dla mnie nowość, nie orientowałam się jeszcze w temacie, może mi podpowiecie.
Zaświadczenie o ciąży -
Wystawia ginekolog, trzeba to dostarczyć do pracodawcy.
Czy to jest dokument papierowy, czy elektroniczny, czy różnie?
Czy w przypadku elektronicznego jest to wysyłane bezpośrednio do pracodawcy (jak L4?).
Zaświadczenie o ciąży -
Wystawia ginekolog, trzeba to dostarczyć do pracodawcy.
Czy to jest dokument papierowy, czy elektroniczny, czy różnie?
Czy w przypadku elektronicznego jest to wysyłane bezpośrednio do pracodawcy (jak L4?).
Ada.to.nie.wypada
Fanka BB :)
Tak, echo zarodka było widoczne u mnie w 5+2.A czy jak byłaś na wizycie w 6 tygodni to widziałaś już zarodek ?
Ja tez nie zamierzam się na nic szczepić w trakcie ciąży.
Ada.to.nie.wypada
A dziewczyny zamawialyscie już sobie jakieś ciuszki typowo ciążowe ? Jakieś legginsy czy coś ? Wiem, ze na brzuch za wcześnie, ale niestety jak zakładam ubrania swoje, to sprawiają mi duży dyskomfort - uciskają w brzuch i przez to bardziej mnie mdli, albo mnie brzuch pobolewa później.
U mnie druga bo mam plamienia i progesteron spadl, na pierwszej był tylko pecherzyk, dzisiaj wg om mam 7 tydzień ale owulacja byla później to ciążą pewnie jest mlodsza
Pierwsza![emoji33] Celowo odkładalam wizytę, żeby zobaczyć już wszystko[emoji4] dziś mam 7+3, a Ty?
Mała.czarna
Ja nie chodzę ciagle w tym samymA dziewczyny zamawialyscie już sobie jakieś ciuszki typowo ciążowe ? Jakieś legginsy czy coś ? Wiem, ze na brzuch za wcześnie, ale niestety jak zakładam ubrania swoje, to sprawiają mi duży dyskomfort - uciskają w brzuch i przez to bardziej mnie mdli, albo mnie brzuch pobolewa później.
OlaFasola89
Ja mam z poprzedniej ciąży i jeszcze nie używam, ale jak najbardziej uważam, że przyniesie CI to ulgę, a przecież im dłużej będziesz używać, tym bardziej się opłaca kupować Kup i korzystaj z tej wolności dla brzuchaA dziewczyny zamawialyscie już sobie jakieś ciuszki typowo ciążowe ? Jakieś legginsy czy coś ? Wiem, ze na brzuch za wcześnie, ale niestety jak zakładam ubrania swoje, to sprawiają mi duży dyskomfort - uciskają w brzuch i przez to bardziej mnie mdli, albo mnie brzuch pobolewa później.
Jeansy mam z Lidla, bardzo polecam.
Wcześniej wstawiłamEeeeej no, a fotka? gratuluję udanej wizyty ❤❤❤
Ja nie wiem, co ta ciąża ze mną robi. Generalnie uwielbiam spać i mogłabym to robić przez pol życia, a dziś położyłam sie o północy, a o piątej byłam już na nogach... Ale za to udało mi się przechytrzyc mdłości i zjadlam jajko i wypiłam kawę, zanim sie zaczęły. Czekam teraz do 7:45, żeby obudzić młodego na pseudo lekcje i pewnie zawinę sie poleżeć na kanapie
Załączniki
Ja zamierzam się zaszczepić na krztusiec i może na grypę też jak będą dostępne szczepionki. Wczoraj mi o tym ginekolog mówiła z lux med i w sumie dziwie się że tyle z was nie planuje.
Ja na razie daje radę w swoich spodniach ale zamierzam niedługo kupić sobie jakieś boyfriendy ciążowe, zwłaszcza że kocham boyfriendy [emoji13]
Ja na razie daje radę w swoich spodniach ale zamierzam niedługo kupić sobie jakieś boyfriendy ciążowe, zwłaszcza że kocham boyfriendy [emoji13]
reklama
Też czuję dyskomfort, zwłaszcza w obcisłych jeansach, które uwielbiam myślałam żeby za jakiś czas kupić jakieś ciążówki w swoim aktualnym rozmiarze, żeby był luz na brzuszek. Na szczęście w moim ukochanym sklepie są jeansy ciążowe takie same jak normalne, czyli z jakimiś przetarciami, dziurami itd. Bo zwykle ciążówki kojarzyły mi się z prostymi, nudnymi spodniamiA dziewczyny zamawialyscie już sobie jakieś ciuszki typowo ciążowe ? Jakieś legginsy czy coś ? Wiem, ze na brzuch za wcześnie, ale niestety jak zakładam ubrania swoje, to sprawiają mi duży dyskomfort - uciskają w brzuch i przez to bardziej mnie mdli, albo mnie brzuch pobolewa później.
Dzisiaj musi być dzień samych dobrych wieści, ja głęboko w to wierzę i mocno trzymam kciuki za CiebieU mnie druga bo mam plamienia i progesteron spadl, na pierwszej był tylko pecherzyk, dzisiaj wg om mam 7 tydzień ale owulacja byla później to ciążą pewnie jest mlodsza