reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2021

reklama
To dla mnie nowość, nie orientowałam się jeszcze w temacie, może mi podpowiecie.
Zaświadczenie o ciąży -
Wystawia ginekolog, trzeba to dostarczyć do pracodawcy.
Czy to jest dokument papierowy, czy elektroniczny, czy różnie?
Czy w przypadku elektronicznego jest to wysyłane bezpośrednio do pracodawcy (jak L4?).

A dziewczyny zamawialyscie już sobie jakieś ciuszki typowo ciążowe ? Jakieś legginsy czy coś ? Wiem, ze na brzuch za wcześnie, ale niestety jak zakładam ubrania swoje, to sprawiają mi duży dyskomfort - uciskają w brzuch i przez to bardziej mnie mdli, albo mnie brzuch pobolewa później.

A dziewczyny zamawialyscie już sobie jakieś ciuszki typowo ciążowe ? Jakieś legginsy czy coś ? Wiem, ze na brzuch za wcześnie, ale niestety jak zakładam ubrania swoje, to sprawiają mi duży dyskomfort - uciskają w brzuch i przez to bardziej mnie mdli, albo mnie brzuch pobolewa później.
Ja nie :) chodzę ciagle w tym samym :)

Ja mam z poprzedniej ciąży i jeszcze nie używam, ale jak najbardziej uważam, że przyniesie CI to ulgę, a przecież im dłużej będziesz używać, tym bardziej się opłaca kupować :) Kup i korzystaj z tej wolności dla brzucha :D
Jeansy mam z Lidla, bardzo polecam.

Eeeeej no, a fotka? 😁 gratuluję udanej wizyty ❤❤❤

Ja nie wiem, co ta ciąża ze mną robi. Generalnie uwielbiam spać i mogłabym to robić przez pol życia, a dziś położyłam sie o północy, a o piątej byłam już na nogach... Ale za to udało mi się przechytrzyc mdłości i zjadlam jajko i wypiłam kawę, zanim sie zaczęły. Czekam teraz do 7:45, żeby obudzić młodego na pseudo lekcje i pewnie zawinę sie poleżeć na kanapie :)
Wcześniej wstawiłam 😀

Załączniki

• 20201103_193343.jpg
    20201103_193343.jpg
    1,5 MB · Wyświetleń: 71
Ja zamierzam się zaszczepić na krztusiec i może na grypę też jak będą dostępne szczepionki. Wczoraj mi o tym ginekolog mówiła z lux med i w sumie dziwie się że tyle z was nie planuje.
Ja na razie daje radę w swoich spodniach ale zamierzam niedługo kupić sobie jakieś boyfriendy ciążowe, zwłaszcza że kocham boyfriendy [emoji13]

reklama
Też czuję dyskomfort, zwłaszcza w obcisłych jeansach, które uwielbiam🙄 myślałam żeby za jakiś czas kupić jakieś ciążówki w swoim aktualnym rozmiarze, żeby był luz na brzuszek. Na szczęście w moim ukochanym sklepie są jeansy ciążowe takie same jak normalne, czyli z jakimiś przetarciami, dziurami itd. Bo zwykle ciążówki kojarzyły mi się z prostymi, nudnymi spodniami🙄
U mnie druga bo mam plamienia i progesteron spadl, na pierwszej był tylko pecherzyk, dzisiaj wg om mam 7 tydzień ale owulacja byla później to ciążą pewnie jest mlodsza
Dzisiaj musi być dzień samych dobrych wieści, ja głęboko w to wierzę i mocno trzymam kciuki za Ciebie😊

Do góry