reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2021

reklama
Cześć;)plamienia to chyba norma - dużo na forum dziewczyn je ma, także spokojnie;)
Cześć dziewczyny jestem w 7 tygodniu ciąży. Miałam plamienia od piątku. Nadal mam troszkę i straszny czasami ucisk na pęcherz taki jakbym się przeziębiła i ciągle chce mi się siku. Wiem, że w ciąży to normalne,ale dodatkowe plamienia mnie niepokoją.
Na USG które robiłam dziś było wszystko ok. Dostałam tak profilaktycznie dhupaston. Czy któraś z Was miała tak samo i czy wszystko było ok? Pierwsza ciąża 5 lat temu książkowa dlatego teraz tak się martwię. Pracuje w żłobku i wiem, że się trochę przesiliłam bo nikomu nie mówiłam o ciąży i musiałam pracować jak inni chociaż i tak się trochę obijałam.

Dziewczyny, przyjaciółce to kazał lekarz zrobić. To ta, która jest po dwóch poronieniach. Nie wiecie, jak to się ogarnia? Czy to z miejsca robią? I dlaczego akurat takie badanie?
Zespół antyfosfolipidowy składa się z 5 badań - antykoagulant tocznia, przeciwciala antykariolipinowe igg i igm oaz przeciwciala przeciwko beta2glikoprpteinie igg i igm. Koszt tych badań zależny jest na pewno od labu, u mnie sam antykoagulant tocznia kosztował 125zl, pozostałe przeciwciala coś 50zl/szt czyli sam zespół antyfosfolipidowy około 325zl. pakiet na mthfr polecam koleżance zrobić ze strony testdna.pl wychodzi najtaniej A do tego jest to wymaz śliny z policzka więc nas nie genetyczne, które zawsze wyjdzie tak samo. W tym pakiecie na trombofilie badają 6 mutacji, część odpowiedzialna za krzepliwosc krwi A część odpowiedzialna za wentylację czyli wchłanianie kwasu foliowego

Po wizycie. Bije serduszko !!! Słyszałam ❤ 8 mm ma dzidziuś, wszystko super❤ Kamień spadł mi z serca 😊
Super wieści!! :)

Ja byłam po 3 i kazali mi płacić
Bo to niestety nie jet tak że przyjdziesz i oni Ci mówią "zapraszamy, zrobimy za darmo".... trzeba się nachodzi trochę... musisz dostać skierowanie od gina A mąż od np rodzinnego. Potem na kariotyp akurat długo się czeka na nfz. Żyjemy w chorym kraju, niestety. Płacimy ogromne składki A wszystkie badania robimy same....

to prawda, lepiej teraz :( ja sobie poradzę z tym, wiem, że będzie lepiej. ciężko mi z myślą tylko, że może z nami coś być nie tak genetycznie:( ale nie chcę teraz sama sobie prorokować.
Spokojnie. Akurat kariotyp bardzo rzadko wychodzi źle. Przyzyna może być na prawdę błacha i wystarcza odpowiednie leki w ciąży. Nie załamuj się :* jakby coś to napisz na priv, służę pomocą i radą :*

Spokojnie. Akurat kariotyp bardzo rzadko wychodzi źle. Przyzyna może być na prawdę błacha i wystarcza odpowiednie leki w ciąży. Nie załamuj się :* jakby coś to napisz na priv, służę pomocą i radą :*
Dziękuję. Widzę po Twoim opisie, że u Ciebie była podobna sytuacja.. jeśli polecasz po swoich doświadczeniach jakieś badania, daj proszę znać, ja chętnie przyjmę rady. widzę wyżej w Twoim wpisie, że warto zrobić pakiet trombofilii i zespół antyfosfolipidowy.

Dziękuję. Widzę po Twoim opisie, że u Ciebie była podobna sytuacja.. jeśli polecasz po swoich doświadczeniach jakieś badania, daj proszę znać, ja chętnie przyjmę rady. widzę wyżej w Twoim wpisie, że warto zrobić pakiet trombofilii i zespół antyfosfolipidowy.
Napisałam priv :*

reklama
Dziewczyny, strasznie mi przykro z powodu Waszych strat. Nie wiem co napisać... Serce pęka, jak się chce tak bardzo mieć dziecko,kocha się tę mikroskopijna kropkę, a potem okazuje się, że nic z tego. Przytulam Was i przesyłam duzo ciepłych myśli. Trzymam kciuki, aby udało się znaleźć przyczynę i abyście za jakiś czas tulily swojego wymarzonego maluszka.

Do góry