reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2021

Hej dziewczyny, bardzo Wam dziękuje za wszystkie wiadomości, jesteście Kochane i okrutnie mi przyrko, że muszę się z Wami pożegnać, już się przywiązałam :(

Mój zarodek zatrzymał się na 8t1d. Poprzednie poronienie samoistne miałam w 7 tygodniu. Nie wytrzymałam i już dziś pojechaliśmy do szpitala, przyjęli mnie od razu, lekarka potwierdziła obumarcie ciąży na podstawie USG. W środę mam wymaz covidowy a w piątek zabieg łyżeczkowania i pobrania materiału do mikromacierzy. Niestety to badanie nie jest refundowane i musimy zapłacić 1700 zł, ale nieważne, chcemy wiedzieć. Oprócz tego pewnie zrobimy kariotyp nasz i te badanie, które wysłała Dory.

reklama
Najlepiej zrobić cały pakiet trombofilii w testdna.pl za 350 zł, w tym jest mthfr. A przeciwciała antyfosfolipidowe to chodzi o zespół antyfosfolipidowy na który składa się antykoagulant tocznia, przeciwciała kardiolipinowe i przeciwciała beta2glikoproteinie jakoś tak. Drogie ale warto zrobić.
Dziewczyny, przyjaciółce to kazał lekarz zrobić. To ta, która jest po dwóch poronieniach. Nie wiecie, jak to się ogarnia? Czy to z miejsca robią? I dlaczego akurat takie badanie?

Hej dziewczyny, bardzo Wam dziękuje za wszystkie wiadomości, jesteście Kochane i okrutnie mi przyrko, że muszę się z Wami pożegnać, już się przywiązałam :(

Mój zarodek zatrzymał się na 8t1d. Poprzednie poronienie samoistne miałam w 7 tygodniu. Nie wytrzymałam i już dziś pojechaliśmy do szpitala, przyjęli mnie od razu, lekarka potwierdziła obumarcie ciąży na podstawie USG. W środę mam wymaz covidowy a w piątek zabieg łyżeczkowania i pobrania materiału do mikromacierzy. Niestety to badanie nie jest refundowane i musimy zapłacić 1700 zł, ale nieważne, chcemy wiedzieć. Oprócz tego pewnie zrobimy kariotyp nasz i te badanie, które wysłała Dory.
Po dwóch udokumentowanych poronieniach przysługuje Ci badanie kariotypu na NFZ kochana.

Czytam jak swoją historię a przez to przeczuwam co czujesz. Współczuję, ale powiem brutalnie - tak musiało być, tak musiało się stać i tak jak wszyscy lekarze mi powtarzali :lepiej na samym początku i próbować od nowa niż np musieć pochować malucha 5 miesięcznego.

reklama
Do góry