reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2021

reklama
Czytam jak swoją historię a przez to przeczuwam co czujesz. Współczuję, ale powiem brutalnie - tak musiało być, tak musiało się stać i tak jak wszyscy lekarze mi powtarzali :lepiej na samym początku i próbować od nowa niż np musieć pochować malucha 5 miesięcznego.

to prawda, lepiej teraz :( ja sobie poradzę z tym, wiem, że będzie lepiej. ciężko mi z myślą tylko, że może z nami coś być nie tak genetycznie:( ale nie chcę teraz sama sobie prorokować.

Zartujesz? Ja jestem po dwóch i mialam kariotyp (ja i partner), mutacje MTHFR, v Leiden, zespol antyfosolipidowy wszystko na NFZ a chodzilam prywatnie do lekarki. Wyspisala mi w gabinecie gdzie przyjmuje na NFZ skierowanie i nie było problemu.

a po jakim czasie miałaś te badania od momentu wypisania skierowania? pamiętasz może?

Zartujesz? Ja jestem po dwóch i mialam kariotyp (ja i partner), mutacje MTHFR, v Leiden, zespol antyfosolipidowy wszystko na NFZ a chodzilam prywatnie do lekarki. Wyspisala mi w gabinecie gdzie przyjmuje na NFZ skierowanie i nie było problemu.
To jest jakaś patologia. Ja mam potwierdzone 3 poronienia a przeżyłam łącznie 4 ale przy ostatnim nie chciałam założyć karty bo czułam że jest nie tak bo plamiłam. I lekarz na zwykłej białej kartce wypisał mi co mam zrobić i opłacic to. Oczywiście nie zrobiłam i na razie wychodzi na to że nie muszę. NA RAZIE NIE.

To jest jakaś patologia. Ja mam potwierdzone 3 poronienia a przeżyłam łącznie 4 ale przy ostatnim nie chciałam założyć karty bo czułam że jest nie tak bo plamiłam. I lekarz na zwykłej białej kartce wypisał mi co mam zrobić i opłacic to. Oczywiście nie zrobiłam i na razie wychodzi na to że nie muszę. NA RAZIE NIE.
W sensie że ja jestem patologia czy lekarze? 🤔

to prawda, lepiej teraz :( ja sobie poradzę z tym, wiem, że będzie lepiej. ciężko mi z myślą tylko, że może z nami coś być nie tak genetycznie:( ale nie chcę teraz sama sobie prorokować.
Kochanie. Mi lekarz powiedział żeby dać sobie spokój bo u nas jest problem genetyki. Ja mu mówię jakim cudem skoro mam syna w domu! A on że innej ścieżki nie widzi. Zmieniłam lekarza, określił zespół antyfosfolipidowy plus miałam chlamydie. Odpukać po takiej złej historii 9tydzien i jest ok.

reklama
Do góry