reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2021

Hej dziewczyny, bardzo Wam dziękuje za wszystkie wiadomości, jesteście Kochane i okrutnie mi przyrko, że muszę się z Wami pożegnać, już się przywiązałam :(

Mój zarodek zatrzymał się na 8t1d. Poprzednie poronienie samoistne miałam w 7 tygodniu. Nie wytrzymałam i już dziś pojechaliśmy do szpitala, przyjęli mnie od razu, lekarka potwierdziła obumarcie ciąży na podstawie USG. W środę mam wymaz covidowy a w piątek zabieg łyżeczkowania i pobrania materiału do mikromacierzy. Niestety to badanie nie jest refundowane i musimy zapłacić 1700 zł, ale nieważne, chcemy wiedzieć. Oprócz tego pewnie zrobimy kariotyp nasz i te badanie, które wysłała Dory.

reklama
Najlepiej zrobić cały pakiet trombofilii w testdna.pl za 350 zł, w tym jest mthfr. A przeciwciała antyfosfolipidowe to chodzi o zespół antyfosfolipidowy na który składa się antykoagulant tocznia, przeciwciała kardiolipinowe i przeciwciała beta2glikoproteinie jakoś tak. Drogie ale warto zrobić.
Dziewczyny, przyjaciółce to kazał lekarz zrobić. To ta, która jest po dwóch poronieniach. Nie wiecie, jak to się ogarnia? Czy to z miejsca robią? I dlaczego akurat takie badanie?

Hej dziewczyny, bardzo Wam dziękuje za wszystkie wiadomości, jesteście Kochane i okrutnie mi przyrko, że muszę się z Wami pożegnać, już się przywiązałam :(

Mój zarodek zatrzymał się na 8t1d. Poprzednie poronienie samoistne miałam w 7 tygodniu. Nie wytrzymałam i już dziś pojechaliśmy do szpitala, przyjęli mnie od razu, lekarka potwierdziła obumarcie ciąży na podstawie USG. W środę mam wymaz covidowy a w piątek zabieg łyżeczkowania i pobrania materiału do mikromacierzy. Niestety to badanie nie jest refundowane i musimy zapłacić 1700 zł, ale nieważne, chcemy wiedzieć. Oprócz tego pewnie zrobimy kariotyp nasz i te badanie, które wysłała Dory.
Po dwóch udokumentowanych poronieniach przysługuje Ci badanie kariotypu na NFZ kochana.

Czytam jak swoją historię a przez to przeczuwam co czujesz. Współczuję, ale powiem brutalnie - tak musiało być, tak musiało się stać i tak jak wszyscy lekarze mi powtarzali :lepiej na samym początku i próbować od nowa niż np musieć pochować malucha 5 miesięcznego.

reklama
Do góry