reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2021

U mnie to taki brzuch kragly się zrobił jakby w podbrzuszu 😅 W domu chodzę w legginsach i dresach, a że pracuje zdalnie to ostatnio moja główna stylowa 🤣. Jak mam gdzieś wyjść to już tylko komfortowe sukienki zakładam 😁
To tak jak i u mnie i również zdalnie pracuje także dres na dole to mój największy przyjaciel ;-) a który tydzień?

reklama
Ja się wczoraj dowiedziałam że mój jak się urodził mial 4200g i 63 cm 😱😱 Aż zaczelam sie bać 😂
A nie to.my z mężem bylismy sredni, oboje mieliśmy po 3300 i 54 cm. Synek hodowany na tylu lekach, sterydach które musze brac w ciazy, ze taki duży urosl.
Ale Ty masz podstawy, zeby obstawiać sluszna wagę i wzrost 😄 63 cm to sie naprawde rzadko zdarza 😳 to ile ma teraz wzrostu?

To.moj wylazł 2 tygodnie wczesniej- mial byc styczniowy, a jest z konca grudnia, wiec rocznikowi najmlodszy. Tyle, że był już faktycznie duzy bo 3830 g i 60 cm wiec spokojnie mogl się urodzić [emoji6] Teraz mam termin na 8.06 ale spodziewam się, że historia moze sie powtorzyc i moze bedzie majowe [emoji6]
Mój środkowy też z końca grudnia ...tyle że siedział 11 dni dłużej niż powinien :D

A ja wizytę mam w środę, panikuje na maksa😱 dzisiaj śniło mi się najpierw, że było już serduszko, tylko skan robiła jakaś niedoświadczona babka i nie wiedziała czemu dziecko jest trzy razy większe niż powinno🤦‍♀️a potem śniło mi się, że krwawie...

U mnie to będzie 7+3 wg kalendarzyka, ale że kochaliśmy się od końca okresu do testu bite dzień w dzień to ciężko stwierdzić jak jest naprawde🤷‍♀️
Ja jutro i już zaczynam się stresować trochę.
Ja teraz w domu to też tylko legginsy albo luźne spodnie na gumce bo inne mnie cisną, takie wzdęcia mam. A ja czekam na wizytę jutro💞
Ja właśnie takich wzdęć nie mam a jest ten brzuch wywalony szczególnie ponizej pępka. Chciałam długo ukryć ciążę w pracy ale nie ukryje 🙈
Mi brzuszek też strasznie wypchnęło ale to na 100 wzdecia są okropne i chyba zatrzymuje mi się już woda 😐 już mi się wydaje że jakaś duża się zrobiłam a należę do osób szczupłych. Mam nadzieję że to wszystko się ustabilizuje w poprzednich ciazach nie mialam aż takiego problemu z perystaltyka jelit
Ja w poprzedniej ciąży miałam ogromny problem z zaparciami i w ogóle z jelitami. Fakt , że jadłam dużo slodyczy, ogólnie jadłam bardzo dużo, chipsy, białe pieczywo itp. i niestety te problemy ciągną się od ciąży. Jest lepiej bo mam dietę ale to był dramat.

Dziewczyny a posługujecie się terminem z miesiączki czy z usg? U mnie prawie tydzień roznicy i w sumie w karcie ciąży mam wpisany termin porodu z OM , a według usg ciaza młodsza.

reklama
Do góry