reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2021

Chyba jakis kolejny mini objaw. Jestem łakomczuchem jeśli chodzi o słodycze. Od jakiegoś tygodnia ja nie jem ich prawie wgl. Zauwazylam to najpierw moj maz, ze wgl nie kupuje. I ciagle tylko kanapeczki z serem i pomidorkiem. A uwaga, właśnie robie zupe meksykanska [emoji2957]
Mam tak samo. Nie ciągnie mnie do słodyczy, choć wcześniej zjadłam nałogowo, za to kanapka z serem i pomidorem to najlepsze jedzenie [emoji16]

reklama
Ja tak miałam, zdarzały się te plamienia sporadycznie, ale i tak był stres, że coś się dzieje niedobrego. Od 2 tygodni nie pojawiły się już. Lekarz stwierdził, że zarodek się zagnieżdża i to normalne.
Cześć dziewczyny;) chciałabym się rozgościć już teraz w tej grupie;) wcześniej byłam w temacie inseminacji, później in vitro. Obecnie jestem w 7 tygodniu, termin na 21 czerwiec. Chciałam zapytać jak tam Wasze samopoczucia? Czy któraś z Was ma może problemu z "brudzeniem na brązowo"? U mnie macica tak pracuje, że mam małe podbrudzanie z tytułu pękania naczynek. Lekarze zapewniają, że to normalne. Podobno pęcherzyk płodowy cały czas wierci ba tym etapie dziurkę jeszcze w macicy, aby wejść głębiej. Któraś z Was miała coś podobnego? ;)

Ja miałam kiedyś. Sposobem jest odpowiednia suplementacja metylowanymi witaminami - kwas foliowy, b12 i b6. Wszytko zależy jaki masz poziom honocyteiny i do ilu musisz zbić. No i pytania czy jesteś w ciąży?

Jestem w ciąży, aktualnie 7+3, homocysteina wynosi 9,19. Póki co dostałam folian 400 i modulator homocysteiny, czekam na wyniki mutacji mthfr i PAI. Obawiam się trochę, bo podobno podwyższona homocysteina zwiększa ryzyko wad płodu

Witajcie :)
Przygarniecie jeszcze jedna duszyczkę?
Ciąża potwierdzona tydzień temu w czwartek. Dzisiaj jest 8+0. Termin mam na 11.06. Kolejna wizyta 19.11.
Boję się jeszcze cieszyć, że tak szybko się udało mimo problemów zdrowotnych. Mam nadzieję, że będzie wszystko ok i zostanę z Wami do samego końca ;)

Cześć dziewczyny;) chciałabym się rozgościć już teraz w tej grupie;) wcześniej byłam w temacie inseminacji, później in vitro. Obecnie jestem w 7 tygodniu, termin na 21 czerwiec. Chciałam zapytać jak tam Wasze samopoczucia? Czy któraś z Was ma może problemu z "brudzeniem na brązowo"? U mnie macica tak pracuje, że mam małe podbrudzanie z tytułu pękania naczynek. Lekarze zapewniają, że to normalne. Podobno pęcherzyk płodowy cały czas wierci ba tym etapie dziurkę jeszcze w macicy, aby wejść głębiej. Któraś z Was miała coś podobnego? ;)
Cześć dziewczyny 😁 no to może i ja się tutaj trochę rozgoszczę. Mam nadzieję, że na dłużej bo mam trochę od początku pod górę. Od tyg mam ten sam problem co Ty 😑 u mnie niestety w zeszlym tyg. skoń zyło się to szpitalem ponieważ rano w sobotę zaczełam krwawic. Jestem juz w domu na lekach ale brazowy sluz nie odpuszcza. Troche mnie pocieszylas, ze na tym etapie ciazy to moze byc zagniezdzajace sie glebiej jajeczko. Wizyte u ginekologa mam dopiero w srode. Na ostatnim usg bylo widac zarodek i cialko zolte lekarz w szpitalu stwierdzil, ze wszystko idzie w dobrym kierunku. Oby tak bylo ☺️☺️

Ciąża potwierdzona tydzień temu w czwartek. Dzisiaj jest 8+0. Termin mam na 11.06. Kolejna wizyta 19.11.
Boję się jeszcze cieszyć, że tak szybko się udało mimo problemów zdrowotnych. Mam nadzieję, że będzie wszystko ok i zostanę z Wami do samego końca ;)
Ja też 8+0 i termin na 11.06!! :)

Witaj, Ładny termin, taki jak mój 😍

Kiedy informowalyscie pracodawcę o ciąży? Ja jestem na zwolnieniu od lekarza rodzinnego, ponieważ nim dowiedziałam się o ciąży byłam chora, ale mam trudny system pracy, po 12h z dojazdem ok 2 godziny w jedna stronę. Nie wyobrażam sobie wrócić do fizycznej pracy teraz jednak nie wiem czy to odpowiedni moment aby informować już przełożonego.
Ja poinformowałam od razu po potwierdzeniu ciąży przez gina. 6 miesiąc wg OM, późniejsza ciąża wg USG. Od razu poszłam też na L4, bo mam pracę z ludzi a teraz jednak trochę strach przez Covid.

reklama
Do góry