Aga chyba zrobię dla świętego spokoju
Zrób progesteron
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Zrób progesteron
Mnie nie chodzi o to, czy masz USG, tylko czy ci z nifty KAŻĄ TO MIEC? Bo się zastanawiam, czy jeśli nie przyniosę, to też mi zrobią badania,czy to jest warunek, bo oni później bawią się w matematykę.nie dowiadywalam sie, ale USG będę miała chwilę wcześniej u mojej ginekolog
Otóż to. Czyli matematyka czysta. Zaczynam wątpić teraz w to wszystkoCoś takiego znalazłam :
Jak przygotować się do testu NIFTY? Pacjentka w celu wykonania testu NIFTY nie musi być na czczo. Na pobranie krwi należy zabrać całą dokumentację ciąży, łącznie z wynikiem ostatniego badania USG ciąży.
Nie matematyka, tylko genetyka. Na podstawie zdjęcia USG nie byliby w stanie ocenić płci płodu - czyli rodzaju posiadanych chromosomów płci, podobnie Jak występowania różnych delacji chromosomowych. Przypuszczam że ostatni wynik USG ma określić dokładny wiek ciąży.Otóż to. Czyli matematyka czysta. Zaczynam wątpić teraz w to wszystko
Hmm, no właśnie nie jestem przekonana, bo co im to daje? W sensie, co im daje wiek ciąży do określenia, czy dziecko jest chore czy zdrowe? Orientujesz się w tym?Nie matematyka, tylko genetyka. Na podstawie zdjęcia USG nie byliby w stanie ocenić płci płodu - czyli rodzaju posiadanych chromosomów płci, podobnie Jak występowania różnych delacji chromosomowych. Przypuszczam że ostatni wynik USG ma określić dokładny wiek ciąży.
Myślę że chodzi o to, że to badanie może być przeprowadzone od 10 tygodnia. Może chcą uniknąć sytuacji, gdzie zostaną wprowadzeni w błąd odnośnie wieku ciąży, świadomie czy też nie i późniejszych ewentualnych roszczeń, gdyby właśnie dlatego badanie nie wyszło.Hmm, no właśnie nie jestem przekonana, bo co im to daje? W sensie, co im daje wiek ciąży do określenia, czy dziecko jest chore czy zdrowe? Orientujesz się w tym?
Chyba tego nie kupuje. A mogę im przynieść USG np. z 8 czy 10 tygodnia, w którym mało co będzie widać? Bo jak dam im to z luxmedu, to mało co zobaczą, oni mają tak beznadziejne aparaty.Myślę że chodzi o to, że to badanie może być przeprowadzone od 10 tygodnia. Może chcą uniknąć sytuacji, gdzie zostaną wprowadzeni w błąd odnośnie wieku ciąży, świadomie czy też nie i późniejszych ewentualnych roszczeń, gdyby właśnie dlatego badanie nie wyszło.