reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2021

reklama
nie dowiadywalam sie, ale USG będę miała chwilę wcześniej u mojej ginekolog
Mnie nie chodzi o to, czy masz USG, tylko czy ci z nifty KAŻĄ TO MIEC? Bo się zastanawiam, czy jeśli nie przyniosę, to też mi zrobią badania,czy to jest warunek, bo oni później bawią się w matematykę.

Otóż to. Czyli matematyka czysta. Zaczynam wątpić teraz w to wszystko :(
Nie matematyka, tylko genetyka. Na podstawie zdjęcia USG nie byliby w stanie ocenić płci płodu - czyli rodzaju posiadanych chromosomów płci, podobnie Jak występowania różnych delacji chromosomowych. Przypuszczam że ostatni wynik USG ma określić dokładny wiek ciąży.

Nie matematyka, tylko genetyka. Na podstawie zdjęcia USG nie byliby w stanie ocenić płci płodu - czyli rodzaju posiadanych chromosomów płci, podobnie Jak występowania różnych delacji chromosomowych. Przypuszczam że ostatni wynik USG ma określić dokładny wiek ciąży.
Hmm, no właśnie nie jestem przekonana, bo co im to daje? W sensie, co im daje wiek ciąży do określenia, czy dziecko jest chore czy zdrowe? Orientujesz się w tym?

Hmm, no właśnie nie jestem przekonana, bo co im to daje? W sensie, co im daje wiek ciąży do określenia, czy dziecko jest chore czy zdrowe? Orientujesz się w tym?
Myślę że chodzi o to, że to badanie może być przeprowadzone od 10 tygodnia. Może chcą uniknąć sytuacji, gdzie zostaną wprowadzeni w błąd odnośnie wieku ciąży, świadomie czy też nie i późniejszych ewentualnych roszczeń, gdyby właśnie dlatego badanie nie wyszło.

Myślę że chodzi o to, że to badanie może być przeprowadzone od 10 tygodnia. Może chcą uniknąć sytuacji, gdzie zostaną wprowadzeni w błąd odnośnie wieku ciąży, świadomie czy też nie i późniejszych ewentualnych roszczeń, gdyby właśnie dlatego badanie nie wyszło.
Chyba tego nie kupuje. A mogę im przynieść USG np. z 8 czy 10 tygodnia, w którym mało co będzie widać? Bo jak dam im to z luxmedu, to mało co zobaczą, oni mają tak beznadziejne aparaty.

Hej;) ja tez jedynie co jem to chyba kanapki z pomidorem🙈 i rano do herbaty mleczna kanapka jedynie mogę przełknąć 🤣 dzisiaj byliśmy na grzybach, trochę się nałaziłam i plecy dają znać, ale człowiek trochę odpoczął od tej całej sytuacji... jutro w końcu wizyta 😍

reklama
Ale naskrobałyscie :) ciężko Was nadrobić. My tez dzisiaj zrobilismy sobie wycieczkę do lasu teraz grzybki się suszą :) Cały dzień aktywny, a teraz leżę bo kregosłup daje swe znaki. Zauważyłam ze jutro dzień wizyt :) Ja swoją mam o 10.45 oby było <3

Do góry